Τελευταία Νέα

Το Επιμελητηριο Βοιωτίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + 2020, διοργανώνει εκπαιδευτική αποστολή στην Ισπανία, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο, με τίτλο  «Σύγχρονες μέθοδοι και στρατηγικές για την αύξηση των πωλήσεων των καταστημάτων λιανικής».

Η εκπαιδευτική αποστολή θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία, το χρονικό διάστημα από 7 έως 20 Μαΐου 2022 (14 ημέρες, 13 διανυκτερεύσεις). Στην αποστολή θα συμμετέχουν 20 επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του κλάδου λιανικής πώλησης της τοπικής μας οικονομίας.

Στόχοι του σχεδίου

 • Να γνωρίσουν Στρατηγικές προωθητικών ενεργειών.  Να δημιουργήσουν ολοκληρωμένη εικόνα για τον πελάτη αξιοποιώντας διάφορα δεδομένα.
 • Να σχεδιάσουν, οργανώσουν και υλοποιήσουν δράσεις από κοινού με άλλες επιχειρήσεις λιανικής
 • Να γνωρίσουν δράσεις – πέραν των κλασικών- ώστε να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους.
 • Nα εξετάζουν τα targets groups (ειδικές κατηγορίες πελατών π.χ. ηλικιωμένοι) και τα κίνητρα που έχουν.
 • Nα γνωρίσουν τα ειδικά events αλλά και τις δράσεις που αναλαμβάνουν να συμμετάσχουν

και πως τελικά τους βοηθά στο χτίσιμο της εταιρικής τους ταυτότητας.

 • Να γνωρίσουν τις προωθητικές ενέργειες που γίνονται από το τμήμα εμπορίου αλλά και τη συνέργεια μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ώστε να υπάρχουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.
 • Να κατανοήσουν τη συνεργασία  που πρέπει να έχουν με τους δημόσιους φορείς και τις κοινές δράσεις που πρέπει να πραγματοποιούν από κοινού.
 • Nα σχεδιάσουν και να οργανώσουν δράσεις Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, όπως δράσεις ανακύκλωσης, εκπαίδευσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων κ.ά.
 • Nα δημιουργήσουν κοινές ηλεκτρονικές πλατφόρμες- π.χ. για εκπτώσεις- με σκοπό να επεκτείνουν την αλληλεπίδραση με τους πελάτες τους, να προσελκύουν κοινές δράσεις (events) όσο και τις μεμονωμένες δράσεις των επιχειρήσεών τους (προωθητικές ενέργειες).
 • Nα δημιουργήσουν ανταγωνιστική εμπειρία επίσκεψης τόσο ψηφιακά όσο και εντός του καταστήματος.
 • Nα εφαρμόζουν Στρατηγικές δημιουργίας Πιστότητας: σχεδιασμός ανταγωνιστικής εικόνας της επιχείρησης, σχεδιασμός προωθητικών ενεργειών πιστότητας, προγράμματα Customer Relationship Management.
 • Να εφαρμόσουν Στρατηγικές προωθητικών ενεργειών.
 • Να προωθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την ιδέα της ανάγκης του συνεργάζεσθε από κοινού και του πνεύματος «μια πόλη για όλους» όπου ο ελεύθερος χρόνος, ο πολιτισμός, ο τουρισμός και το εμπόριο είναι αδιαχώριστες.
 • Να υποστηρίξουν από κοινού πρωτοβουλίες του δημοσίου και των καταστηματαρχών.

 

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Το σχέδιο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες, στελέχη και εργαζόμενους του κλάδου λιανικής πώλησης της βοιωτικής οικονομίας.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και εν συνεχεία σε νέους επιστήμονες και λοιπούς ενδιαφερόμενους, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Εκτός της επιχειρηματικής δραστηριότητας, θα συνεκτιμηθούν για την επιλογή των συμμετεχόντων, η γνώση της αγγλικής γλώσσας, σπουδές με συναφές αντικείμενο καθώς και κοινωνικά κριτήρια.

Κάθε επιχείρηση μπορεί να υποβάλει περισσότερες από μία αιτήσεις, αλλά σε περίπτωση πληθώρας αιτήσεων, θα επιλεγούν λιγότεροι συμμετέχοντες από κάθε επιχείρηση.

Όροι συμμετοχής

Η διάρκεια της κινητικότητας είναι δεκατέσσερις ημέρες. Ωστόσο, ο συμμετέχοντας θα εμπλακεί σε ενέργειες προετοιμασίας και αρχικής κατάρτισης την περίοδο πριν την κινητικότητά του και σε ενέργειες αξιολόγησης και διάδοσης μετά την κινητικότητά του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πολιτιστικές επισκέψεις. Όλες οι φάσεις του σχεδίου είναι υποχρεωτικές για όλους τους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις δαπάνες μετακίνησης, διαμονής (σε δίκλινα δωμάτια) και διατροφή των συμμετεχόντων καθώς και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κατοχυρώσουν την συμμετοχή τους καταθέτοντας στο Επιμελητήριο το ποσό των 200€. Το ποσό αυτό αποτελεί εγγύηση συμμετοχής καθώς το Επιμελητήριο θα προβεί σε όλες τις πρακτικές ενέργειες για την κινητικότητα (έκδοση εισιτηρίων μετακίνησης, κράτηση ξενοδοχείου κτλ) και θα επιστραφεί στους συμμετέχοντες. Το ποσό αυτό δεν θα μπορεί να επιστραφεί σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, έως την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν

–           Συμπληρωμένη αίτηση-ερωτηματολόγιο

–           Υπεύθυνη δήλωση Ν.1599, με θεωρημένη την γνησιότητα της υπογραφής

–           Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας/Διαβατηρίου (όχι πάνω από 15ετίας)

–          Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ ή ευρωπαϊκό πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων – δικαιολογητικών μπορείτε να επικοινωνήστε με τον κ. Ευάγγελο Φουντά (Επιμελητήριο Βοιωτίας, Λ.Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά, τηλ.22610-28281, fax: 22610-21347 και e-mail: epimviot@otenet.gr). Τα υποδείγματα των εντύπων βρίσκονται αναρτημένα στο site του Επιμελητηρίου www.viotiachamber.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο