Τελευταία Νέα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη πανελλαδική συνάντηση της νέας κοινοπραξίας Enterprise Europe Network – Hellas, σηματοδοτώντας την έναρξη των εργασιών της περιόδου 2022-2025

Με συντονιστές το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), το Enterprise Europe Network – Hellas από το 2008 έχει καταγράψει σημαντική παρουσία στη χώρα βοηθώντας εκατοντάδες επιχειρήσεις να δικτυωθούν και να αναπτυχθούν.

«Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, αποδείξατε ότι ένα ελληνικό σχήμα μπορεί να είναι αξιόπιστο και αποτελεσματικό» ανέφερε στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών ο Μάκης Τικφέσης, στέλεχος του European Innovation Council and SMEs Executive Agency (EISMEA). 

Το μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας μετέφερε στον δικό του χαιρετισμό ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Δρ Χρίστος Δήμας: «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε κόμβο καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή. Για την επίτευξη αυτού του στόχου σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που καινοτομούν».

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες για καινοτόμες επιχειρήσεις

«Η νέα περίοδος του δικτύου στην Ελλάδα (2022-2025) σημαίνει νέες ολοκληρωμένες υπηρεσίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες και δυναμικό καινοτομίας», δηλώνει ο συντονιστής της κοινοπραξίας Αχιλλέας Μπάρλας (Δίκτυο ΠΡΑΞΗ). 

Στις καινοτομίες και τα νέα στοιχεία του δικτύου συγκαταλέγονται η πελατοκεντρική προσέγγιση με έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών, και η ολοκληρωμένη υποστήριξη μιας επιχείρησης μέσω της εκτίμησης των αναγκών και την παροχή συνδυασμένων και διαχρονικών υπηρεσιών (client journey). 

Ο κύριος προσανατολισμός της νέας κοινοπραξίας είναι η υποστήριξη της καινοτομίας, και της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Φιλόδοξοι στόχοι 

Παρουσιάζοντας τη στοχοθεσία για την περίοδο 2022-2025, ο Αχ. Μπάρλας ανέφερε τα εξής: 

  • Βασικές συμβουλευτικές υπηρεσίες πρόκειται να λάβουν 7.000 επιχειρήσεις και οργανισμοί σε όλη την Ελλάδα
  • Προηγμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες αναμένεται να λάβουν περισσότερες από 700 μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • 500 από αυτές προβλέπεται να επιτύχουν διεθνείς συνεργασίες με επιχειρήσεις του εξωτερικού
  • Τουλάχιστον 150 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα εξασφαλίσουν θετικά αποτελέσματα σε θέματα οικονομικής εξέλιξης, διατήρησης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών
  • 339 επιχειρήσεις θα μπουν σε κύκλο λήψης συνδυασμένων υπηρεσιών (client journey).

 

Στοχευμένη Επικοινωνία 

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) για τη νέα περίοδο έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και στην Επικοινωνία του δικτύου. Επιδίωξη είναι η ανάπτυξη στοχευμένων ενεργειών Επικοινωνίας με αποδέκτες τους πρωτοπόρους του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου και η υποστήριξη όλων των μελών της κοινοπραξίας προκειμένου να καταθέσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις δικές τους ιστορίες επιτυχίας με πρωταγωνιστές ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συνολικός στόχος του δικτύου είναι να καταθέσει 55 ιστορίες επιτυχίας μέχρι το 2025. 

 

Η νέα κοινοπραξία αποτελείται από 16 αναπτυξιακούς οργανισμούς:

Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ)

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ)

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ)

ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Επιμελητήριο Αρκαδίας

Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Επιμελητήριο Καβάλας

Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων Α.Ε. (ΕΑΤΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ)

Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ – ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Εργαστηριακών Δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας, MIRTEC S.A. (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.)

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ)

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΒΠΕ&ΔΕ)

 

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος συμμετέχει, από την 1η Ιανουαρίου 2008, στην κοινοπραξία  Enterprise Europe Network – Hellas,  τον ελληνικό κόμβο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network. Στόχος της συμμετοχής είναι η συνεχής υποστήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής ευθύνης του, ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες της Παγκόσμιας Αγοράς. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο