Τελευταία Νέα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,υπέβαλε πρόταση έγκρισης προγράμματος υποστήριξης και προώθησης των οίνων «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης» της Στερεάς Ελλάδας στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος τέθηκε επικεφαλής κοινοπραξίας 19 παραγωγών της Στερεάς Ελλάδας και πέτυχε να εγκριθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 1.302.401 € και διάρκειας εφαρμογής δύο ετών.

Το χρηματοδοτικό σχήμα προβλέπει 70% χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, 27% Εθνική συμμετοχή και 3% ίδια συμμετοχή, την οποία θα καλύψει η Περιφέρεια. Το Ηνωμένο Βασίλειο επελέγη, διότι αποτελεί διεθνές κέντρο διακίνησης οίνων, ενώ φιλοξενεί και την «London Wine Fair», που είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις οίνων παγκοσμίως. Σε εφαρμογή του προγράμματος, εγκρίθηκαν και θα υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις. Προβλέπεται μεταξύ άλλων:

  • Η συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις και εκδηλώσεις, ταξίδια οινοποιών σε χώρες – στόχους και εκπαιδευτικά ταξίδια διαμορφωτών γνώμης σε οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας
  • Η δημιουργία ιστοσελίδας και η γενικότερη προβολή στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κοινός στόχος των δράσεων είναι οι έμποροι, οι διαμορφωτές γνώμης, και οι σχετικοί επαγγελματίες (sommelier, chef).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο