Τελευταία Νέα

 

Από την Δευτέρα  14/02/2022, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θέτει σε εφαρμογή την υπηρεσία Ηλεκτρονικού ραντεβού των πολιτών και πράξεις, που αφορούν τα τμήματα Αδειών Κυκλοφορίας, Τεχνικό και Αδειών Οδήγησης, με τις Δ/νσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών  όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και για τα αποκεντρωμένα τμήματα, Θήβας και Αταλάντης, μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης μέσω του gov.gr και   τις Δ/νσεις Μεταφορών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι διαθέσιμες στους πολίτες οι παρακάτω  υπηρεσίες :

Άδειες οδήγησης

 

Άδειες κυκλοφορίας

 

Όλοι οι πολίτες μπορούν να εισέρχονται  είτε:

α)  από την  ηλεκτρονική εφαρμογή : https://drivers-vehicles.services.gov.gr

β) από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ακoλουθώντας τη διαδρομή –βήματα :

  1. Ηλεκτρονικά Αιτήματα,
  2. Ψηφιακή πλατφόρμα για άδειες οδήγησης του Υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών

 

και ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται, να υποβάλουν την αίτηση και να προβαίνουν στις ενέργειες που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση των παρακάτω διαδικασιών (1).

(1)Για την είσοδο των ενδιαφερομένων στην εφαρμογή απαιτείται αυθεντικοποίησή τους με χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων Taxisnet.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω δυνατότητα ενεργοποιείται στην πλατφόρμα μόνο όταν έχει λήξει η ισχύς τουλάχιστον μίας (1) κατηγορίας της άδειας οδήγησης του ενδιαφερομένου ή πρόκειται να λήξει εντός του επομένου διμήνου.

Σχετικές πληροφορίες περιέχονται στην ανωτέρω ΚΥΑ (ΑΔΑ:6ΥΝ4465ΧΘΞ-Δ1Κ) αλλά και στον σύνδεσμο:

https://www.gov.gr/ipiresies/politeskaikathemerinoteta/metakineseis/ananeoseadeiasodegeses

όπου υπάρχει σύνδεσμος με αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης αλλά και σύνδεσμος με τις προδιαγραφές για τις φωτογραφίες και υπογραφές που απαιτούνται στην διαδικασία ανανέωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο