Τελευταία Νέα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς συμμετείχαν την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, σε τεχνική συνάντηση με την Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG EMPLOI), στο πλαίσιο της αξιολόγησης του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021 – 2027».

 

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου, συμμετείχαν από την DG EMPLOI οι Cristina Costinescu, Anna Bacopoulou και Dimitris Mathioudakis, από την ΕΥΔΕΠ Στερεάς Ελλάδας ο Προϊστάμενος Κωνσταντίνος Λέμας με υπηρεσιακά στελέχη, καθώς και εκπρόσωποι από το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ).

 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, οι οποίες με 108.000.000€ αποτελούν σημαντικό μέρος του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος,  συνολικού προϋπολογισμού 426.000.000€.

 

Πρόκειται για δράσεις, που στοχεύουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μέσα από τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, της υγειονομικής περίθαλψης, της κοινωνικοοικονομικής ένταξης, της ισότητας των ευκαιριών και φυσικά την αντιμετώπιση κινδύνων της φτώχειας και των αποκλεισμών. 

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό σε ειδικές παρεμβάσεις και δράσεις, που αποτέλεσαν γνώμονα για τον σχεδιασμό του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος, όπως ενδεικτικά:

  • Η ενίσχυση της απασχόλησης με ειδική μέριμνα για τους νέους.
  • Η υποστήριξη των Ατόμων με Αναπηρία.
  • Η αντιμετώπιση της φτώχειας και η υποστήριξη των ευπαθών ομάδων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με ειδική αναφορά στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο