Τελευταία Νέα

Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε τέσσερα νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 436 εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταξύ αυτών και την «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων» της ΕΛΒΙΟΚ MΑΕ που αποτελεί θυγατρική του ομίλου ElvalHalcor.
H επενδυτική πρόταση αφορά στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων, η οποία αποτελείται από Χώρο Υγειονομικής Ταφής Βιομηχανικών Αποβλήτων καθώς και από επιπλέον εξειδικευμένα έργα υποδομής. Οι εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν σε χώρο συνολικής έκτασης 148.000 τ.μ. σε αγροτεμάχια του Δήμου Τανάγρας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 31,9 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία.

Η επένδυση περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη πρόταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην ΕΕ  με στόχο τη διασφάλιση μιας ολιστικής προσέγγισης της για την αστική, κοινωνική, περιβαλλοντική και επιχειρηματική αναζωογόνηση και εξυγίανση της ευρύτερης περιοχής της ΛΑΠ Ασωπού.

Με την υλοποίηση της επένδυσης, διακόπτεται η καταβολή προστίμου περίπου 5 εκατ. ευρώ το χρόνο, το οποίο είχε επιβληθεί στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατόπιν απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ).

Φορέας υλοποίησης της επένδυσης είναι όπως προειπώθηκε η εταιρεία ΕΛΒΙΟΚ Α.Ε. θυγατρική εταιρεία της ElvalHalcor ενώ τη λειτουργία της εγκατάστασης θα αναλάβει η συγγενής εταιρεία Αειφόρος Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται από το 2001 στη διαχείριση και στην αξιοποίηση στερεών, βιομηχανικών υποπροϊόντων και αποβλήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο