Τελευταία Νέα

Τις προτάσεις της Δημοτικής  Αρχής του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, η οποία υπερψήφισε τον Ισολογισμό του 2019 καθώς και το ύψος των ανταποδοτικών δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας και ύδρευσης για το 2022, στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου, καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνοντας χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της:

«Ακόμα μια χρονιά, αγνοώντας την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των εργαζομένων και των μικρών επαγγελματιών λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής, προσπάθησε να παρουσιάσει ως θετική την πρότασή της για διατήρηση των υψηλότατων δημοτικών τελών στα περσινά επίπεδα (1,65€/τ.μ. για τις κατοικίες).

Σε αδιέξοδο έχει φέρει το σύνολο των δημοτών μας, σε συνδυασμό με την φοροεπιδρομή της κεντρικής Κυβέρνησης της ΝΔ, αφού  κατάφερε να εισπράξει βάζοντας βαθιά το χέρι στην  τσέπη των μεροκαματιάρηδων,  από 326.000 ευρώ το 2018 σε 547.000 ευρώ το 2020 και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας».

 Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε:

  • δραστική μείωση στο μισό όλων των τελών και την πλήρη κατάργηση σε ανέργους, ΑΜΕΑ, εποχικά εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους με χαμηλό εισόδημα.
  • χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό  χωρίς ανταποδοτικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο