Τελευταία Νέα

Συγκεντρώνοντας σχεδόν 20.000 θεατές, η 9η Athens Flying Week – Tanagra International Airshow 2021, πρόσφερε ένα μοναδικό υπερθέαμα στους αιθέρες στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας. Για πρώτη φορά, μάλιστα, μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Livestream, ώστε όσοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο λόγω του περιορισμού στον αριθμό των θεατών που επέβαλαν τα υγειονομικά μέτρα, να παρακολουθήσουν από το σπίτι τους το φαντασμαγορικό Airshow.

Εικόνες των αεροσκαφών φωτογραφημένων με φόντο τα μαγευτικά τοπία της Ελλάδας ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ περίπου 4.000 θεατές αλλά και αρκετοί spotters και δημοσιογράφοι ήρθαν από το εξωτερικό για να παρακολουθήσουν από κοντά τη διοργάνωση.

Πιλότοι με ιδιαίτερες ικανότητες και εντυπωσιακά αεροσκάφη πρόσφεραν ένα εξαιρετικό θέαμα στην 9η Athens Flying Week. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά από κοντά τις πτητικές δυνατότητες του Rafale, με το γαλλικό Rafale Solo Display να εκτελεί εντυπωσιακούς ελιγμούς, ενώ υπερθέαμα αποτέλεσαν  η “Γαλλική Περίπολος”, οι  Patrouille de France με τις εναέριες χορογραφίες, το ακροβατικό σμήνος από τη Σαουδική Αραβία, οι Saudi Hawks με σχηματισμούς και ελιγμούς ακριβείας και βέβαια η πτήση των Rafale, των Patrouille de France και των Saudi Hawks πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες με δύο F-15 σε χαμηλές διελεύσεις και το F-16 Solo Display της Δανίας με ένα δυναμικό πρόγραμμα. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε  το ελληνικό Spitfire MJ755 που επέστρεψε στους ουρανούς αναβιώνοντας την εποχή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, με τη νέα γενιά πιλότων του F-16 Ζευς. Το θέαμα ολοκληρώθηκε με μια  πραγματική αερομαχία, έναν εικονικό βομβαρδισμό, μια αποστολή έρευνας και διάσωσης, και άλλα εντυπωσιακά δρώμενα, μαζί με τους επετειακούς σχηματισμούς για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η 10η Athens Flying Week έχει προγραμματιστεί για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο