Τελευταία Νέα

Default Placeholder

Η γη συνεχίζει να τρέμει κάτω από τη Θήβα με τους κατοίκους να έχουν πλέον συνηθίσει το ανεπιθύμητο φαινόμενο το οποίο ξεκίνησε τις 10 Ιουλίου 2021 και ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι τρεις σχεδόν διαδοχικοί σεισμοί εντάσεως 3 έως 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ οι οποίοι καταγράφηκαν το πρωί του Σαββάτου έρχονται να προστεθούν στους χιλιάδες άλλους που έχουν προηγηθεί αναστατώνοντας τους κατοίκους.

Ο Δρ Αθανάσιος Γκανάς σεισμολόγος μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι η επιστημονική κοινότητα συνεχίζει να παρακολουθεί το φαινόμενο της σμηνοσειράς το οποίο ίσως κρατήσει για κάποιους μήνες ακόμη. «Οι σεισμικές δονήσεις το πρωί του Σαββάτου εντάσσονται στην ίδια σεισμική ακολουθία, στην σμηνοσειρά που ξεκίνησε στην περιοχή της Θήβας. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο είναι όλες αυτές στη συνέχεια της εξέλιξης της σμηνοσειράς.

Είναι ο ίδιος εστιακός χώρος, δεν έχουμε άλλη περιοχή, τα ίδια βάθη και τα ίδια μικρά μεγέθη, ασθενών δονήσεων. Το παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν βλέπουμε κάτι ανησυχητικό. Συνήθως οι σμηνοσειρές διαρκούν μήνες και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι κάτοικοι της περιοχής».

Η τελευταία σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,2 Ρίχτερ, ενώ σημειώθηκε στις 12:42, στα τρία χιλιόμετρα ανατολικά – βορειοανατολικά της Θήβας, με εστιακό βάθος στα 10,4 χιλιόμετρα. Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί δυο δονήσεις ανάλογης ισχύος με διαφορά μικρότερη του ενός λεπτού.

Συγκεριμένα, η πρώτη δόνηση μεγέθους 3 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 και μισή το πρωί στα 3 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Θήβας και με εστιακό βάθος 13,3 χιλιομέτρων. Η δεύτερη δόνηση, 3,5 Ρίχτερ, σημειώθηκε 30 δευτερόλεπτα αργότερα στα 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Θήβας και με εστιακό βάθος 11,3 χιλιομέτρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο