Τελευταία Νέα

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, με ανακοίνωση που εξέδωσε,  καθιστά σαφές ότι συντάσσεται με την πλευρά της επιστήμης και των επιτευγμάτων της, και ως εκ τούτου  με τον καθολικό εμβολιασμό ως άμεσο και ριζικό μέτρο για τη Δημόσια Υγεία με σκοπό την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα όμως, δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στον τρόπο που επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, καταπατώντας συνταγματικές αρχές και παραβιάζοντας θεμελιώδη ατομικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

«Όσο υπερασπιζόμαστε τη θέση μας ως Σύλλογος,  άλλο τόσο υπερασπιζόμαστε και το δικαίωμα να έχουν τη δική τους άποψη και οι εργαζόμενοι, που για δικούς τους λόγους, δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Δηλώνουμε ότι εμείς δεν θα διευκολύνουμε την κυβέρνηση να περάσει το διαχωρισμό μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και να επιρρίψει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας και την αποτυχία του εμβολιαστικού της προγράμματος στους εργαζόμενους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα καταγγέλλει την εργαλειοποίηση της υγειονομικής κρίσης από την πλευρά της κυβέρνησης και υπογραμμίζει τις ευθύνες της, «γιατί επιδιώκει τη συρρίκνωση των δημόσιων δομών υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και την απαξίωση και  συρρίκνωση  του δημοσίου, σε όφελος των μεγάλων ιδιωτικών και εργολαβικών συμφερόντων. Αυτό  καταδεικνύεται, πέραν των άλλων,  και από το γεγονός ότι ενώ γνωρίζει πως φορείς μετάδοσης του ιού είμαστε δυνάμει όλοι και ότι για την αντιμετώπιση της πανδημίας χρειάζεται η τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση των Νοσοκομείων και τη λειτουργία των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που στη χώρα μας ουσιαστικά δεν υπάρχει, παίρνει μέτρα που στοχεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι την ενίσχυση των δομών υγείας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο