Τελευταία Νέα

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε  από το μεσημέρι της Τετάρτης στη Γορτυνία και πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, στην περιοχή ανάμεσα στο Λιβαδάκι και το Καστράκι. Σημειώνεται πως για τα συγκεκριμένα χωριά έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης από τις προηγούμενες ημέρες.

Γύρω στις 15:30 δόθηκε εντολή εκκένωσης για το χωριό Καλλιάνι, στον δήμο Τροπαίων, καθώς η φωτιά πλησιάζει απειλητικά προς αυτό. Μάλιστα, άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες, προειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο.

Λίγο μετά τις 17:00, οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται – εκτός από το Καλλιάνι – στους οικισμούς Όχθια, Αετορράχη, ενώ λίγο πριν τις 18:00 οι φλόγες πλησίασαν το χωριό Νεοχώρι. Η μάχη πυροσβεστών και κατοίκων είναι μεγάλη, ώστε να μην περάσει η φωτιά μέσα στους οικισμούς.

Οι πυροσβεστικές βρίσκονται διαρκώς τις τελευταίες μέρες στην Αρκαδία και επιχειρούν, όπου παρουσιάζεται ανάγκη, για την αντιμετώπιση των συνεχών αναζωπυρώσεων.

Παράλληλα, μηχανήματα έργου έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να μην πλησιάσει η φωτιά στο όρος Μαίναλο.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, «έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, αναμένεται να φθάσουν μέχρι τα 5 μποφόρ, και αυτό δεν είναι καλό», ενώ συμπλήρωσε ότι «αρκετοί κάτοικοι των οικισμών, που έχουν εκκενωθεί προληπτικά, έχουν επιστρέψει στις περιοχές τους και βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης, τόσο στις κατοικημένες περιοχές, όσο και κοντά στο οδικό δίκτυο, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά».

Επίσης, ανέφερε ότι «παραμένουν τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση», καταλήγοντας ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα για ζωοτροφές, αφού στην περιοχή υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες».

πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο