Τελευταία Νέα

Ιδιαίτερα προβληματισμένος για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στη Θήβα και το Ηράκλειο με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι εμφανίστηκε ο Ευθύμιος Λέκκας καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ.
Η εκτίμησή του όπως και όλων των επιστημόνων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου είναι ότι δεν αποκλείεται σε Θήβα και Ηράκλειο να σημειωθεί σεισμός έως και 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και γι’ αυτό το λόγο έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο «Εγκέλαδος» και «Ξενοκράτης».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κάλεσε την Πολιτεία να προχωρήσει σε μεταφορά κατοίκων από το Αρκαλοχώρι μια και τα παλαιά σπίτια έχουν καταπονηθεί και η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται.
Να σημειωθεί ότι είναι περίπου 100 τα παλιά σπίτια στο Αρκαλοχώρι που έχουν υποστεί φθορές λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ημερών ενώ τα κλιμάκια να συνεχίζουν να πραγματοποιούν αυτοψία στην περιοχή.
Άκης Τσελέντης: Η Θήβα με ανησυχεί περισσότερο

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη σεισμική έξαρση στην περιοχή του Ηρακλείου έχει κρούσει εδώ και ημέρες ο διεθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης, ο οποίος επεσήμανε, όμως, ότι τον ανησυχεί περισσότερο η σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα.
Όσον αφορά στο Αρκαλοχώρι, επεσήμανε ότι η επιβάρυνση του δομικού ιστού λόγω των πολλαπλών έστω και μικρών σεισμικών δονήσεων απαιτεί άμεσο έλεγχο όλων των οικοδομών με έμφαση στις παλιές όπως και στην ελαχιστοποίηση των επικινδυνοτήτων τόσο σε επίπεδο Δήμου (αποψίλωση ετοιμόρροπων δομικών στοιχείων πχ μάντρες, μπαλκόνια, κλπ) όσο και σε επίπεδο κατοίκων δηλ. οι κάτοικοι να ακολουθούν με ευλαβική ακρίβεια τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης.

Πηγή: https://goneis.info/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο