Τελευταία Νέα

Αναρτημένα είναι ήδη τα κτηματολογικά στοιχεία σε Λιβαδειά, Βόλο και Λαμία. Η διαδικασία της ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για όσους διαμένουν στο εξωτερικό.

Οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα ktimatologio.gr μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις, που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας) και τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα). Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης (έως την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης) ηλεκτρονικά, στο www.ktimatologio.gr, ή σε γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος

Ειδικά για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος, η προθεσμία υποβολής είναι για τη Λιβαδειά έως τις 11 Οκτωβρίου 2021. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr, ή σε γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού. Σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, η ανάρτηση γίνεται πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία.

Οι περιοχές υπό ανάρτηση

Στη Βοιωτία ο Καλλικρατικός Δήμος Λεβαδέων, με το γραφείο κτηματογράφησης να λειτουργεί στην οδό Ερκυνας και Κυριακίου 7.

πηγή: dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο