Τελευταία Νέα

 

Δύο ένοπλες ληστείες και ένας εμπρησμός οχήματος σε περιοχές της Βοιωτίας από 10μελή εγκληματική ομάδα εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.  Όπως προέκυψε από την αξιοποίηση στοιχείων κατά την προανακριτική διαδικασία, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη:

  • Ληστείας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 23-06-2018 σε ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, όπου τουλάχιστον 4 μέλη της ομάδας μετέβησαν σε επιχείρηση της περιοχής με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει από περιοχή της Αττικής και αφού δέσμευσαν τον φύλακα της επιχείρησης, αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και ένα χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης που όμως ήταν άδειο. Το όχημα διαφυγής τους εντοπίστηκε αργότερα επιμελώς κρυμμένο και καμένο.
  • Ληστείας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 19-07-2018 σε περιοχή της Αλιάρτου, όπου τουλάχιστον 6 μέλη της ομάδας μετέβησαν σε επιχείρηση της περιοχής με 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και με την απειλή πιστολιών δέσμευσαν τον φύλακα της επιχείρησης, αφαίρεσαν δύο κινητά του τηλέφωνα και ένα χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης, που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα. Κατά τη διαφυγή τους αφαίρεσαν και το όχημα του φύλακα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κλοπής και εμπρησμού οχήματος κατά συναυτουργία, καθώς και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε αποδομηθεί πλήρως τον Νοέμβριο του 2018, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, με τη σύλληψη οκτώ μελών της.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο