Τελευταία Νέα

Εκτεταμένη είναι η ρύπανση στο ποτάμι της Ερκυνας, τουλάχιστον στη γέφυρα κάτω από την οδό Ρούμελης, στον δρόμο που οδηγεί στο 1ο Λύκειο Λιβαδειάς. Κάθε λογής απορρίμματα, πλαστικά και άλλα, έχουν συσσωρευθεί στις όχθες προκαλώντας αλγεινή εντύπωση στους περιπατητές και πιστοποιώντας ότι τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Λεβαδέων έχουν πολύ καιρό να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο.

Η ρύπανση επεκτείνεται και μέσα στο ποτάμι, όπου μπορεί κανείς να δει ποικιλία άχρηστων υλικών, μεταξύ των οποίων και λάστιχα αυτοκινήτου. Εντύπωση προκαλούν και δύο σωλήνες που καταλήγουν στην Ερκυνα άγνωστης χρήσης, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Περίοικοι που μας ενημέρωσαν υποστηρίζουν ότι υπάρχει εγκατάσταση Ρομά κοντά στην περιοχή, που με δεδομένες και γνωστές τις συνθήκες στις οποίες διαβιούν πιθανότατα συμβάλλουν στην κακή εικόνα της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συγκεκριμένη περιοχή διέρχονται μαθητές, που προσλαμβάνουν αυτή τη θλιβερή εικόνα ως μέρος της κανονικότητας και της καθημερινότητάς τους.  Είναι οι ίδιοι μαθητές που αύριο ως πολίτες θα τους ζητηθεί να σέβονται τον δημόσιο χώρο, να προστατεύουν το περιβάλλον και να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις για την κλιματική κρίση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο