Τελευταία Νέα

Στην Κατηγορία Κινδύνου 4, ήτοι Πολύ Υψηλή, με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς  περιλαμβάνεται και ο νομός Βοιωτίας για την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020.  Ηδη ο Δήμος Θηβαίων, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, τίθεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας στη ζώνη ευθύνης του.

Υπενθυμίζεται ότι για  όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου του έτους 2020 απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση των Δήμων της ΠΕ Βοιωτίας. Ειδικότερα δε για τον Δήμο Θηβαίων η απαγόρευση ισχύει για τα δάση Μοσχοποδίου, Κιθαιρώνα και Αγίας Τριάδος.

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (πλην της εξαίρεσης που αναφέρεται παρακάτω), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, των αγροτικών οδών, που συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων, καθώς και των δρόμων που επικοινωνούν με παραλίες.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες  (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο