Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Με αφορμή τα νέα επεισόδια που είχαμε στον Ορχομενό -και συγκεκριμένα στην πλατεία του Ευαγγελιστή Λουκά- και τα οποία αναστάτωσαν για μια ακόμη φορά την πόλη ας πούμε δυο πραγματάκια. Κατ’ αρχάς τα γεγονότα: Οπως πληροφορούμαστε ομάδα Ρομά επιτέθηκε σε νεαρό και τους γονείς του για ασήμαντη αφορμή με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί. Οι αστυνομικές έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη δύο υπόπτων για τις βιαιοπραγίες, ενώ αναζητούνται κι άλλοι.

Το έργο  έχει ξαναπαιχτεί. Με άλλους πρωταγωνιστές αλλά στα ίδια σκηνικά. Η διαρκής υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Ορχομενού έχει παγιωθεί και οι κάτοικοι παρακολουθούν ανήμποροι τη διαφθορά, την εγκληματικότητα και την ασυδοσία να έχουν σταθερά το πάνω χέρι στηριγμένες σε αποτυχημένες πολιτικές και σε εστίες συμφερόντων ανήθικων. Το φαινόμενο αντί να υποχωρεί γιγαντώνεται, οι πολίτες διαμαρτύρονται όλο και πιο ψιθυριστά και η απραξία των υπευθύνων είναι εκκωφαντική.

Η διαχρονική αδυναμία των οργάνων της πολιτείας να θέσουν υπό έλεγχο τις παραβατικές συμπεριφορές που αναστατώνουν πολύ συχνά την καθημερινότητα των πολιτών πρέπει να λάβει επιτέλους ένα τέλος. Η ζωή και η ιδιοκτησία των φιλήσυχων κατοίκων πρέπει να προστατευθούν και τα εντεταλμένα όργανα του κράτους  οφείλουν επιτέλους να κάνουν το καθήκον τους.

Δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε εδώ όσα ψιθυρίζονται στα καφενεία και στις γειτονιές της όμορφης πόλης για τους λόγους που ορισμένοι φαίνεται να είναι υπεράνω νόμων, κανονισμών και δικαιοσύνης. Προς το παρόν θα σημειώσουμε ότι οι πολίτες  τους θεωρούν όλους συνυπεύθυνους (βουλευτές, τοπική αυτοδιοίκηση, αστυνομικές αρχές…) ενώ τα θύματα είναι όλοι οι πολίτες της περιοχής, περιλαμβανομένων και εκείνων των Ρομά που είναι νομοταγείς και δεν εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις και συναλλαγές με πολιτικάντηδες και προστάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο