Τελευταία Νέα

Κανένα θετικό δείγμα κορωνοϊού δεν έχει ανιχνευθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς στις περισσότερες από 60 μέρες που επίσημα διαρκεί η υγειονομική κρίση στην Ελλάδα. Τα τεστ που έχουν μέχρι στιγμής δώσει οριστικά αποτελέσματα είναι περισσότερα από 280 και είναι όλα αρνητικά. Το γεγονός, όσο σπάνιο κι αν είναι ακόμα και εντασσόμενο στην σπάνια ελληνική περίπτωση, έχει επιφέρει μια χαλάρωση μεταξύ των πολιτών, μια παραμέληση των περιοριστικών μέτρων, που είναι διάχυτη στην πόλη.

Βέβαια τα μέτρα προστασίας ισχύουν στο ακέραιο στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπως η μοναδική είσοδος, ο έλεγχος και η θερμομέτρηση των επισκεπτών, η μάσκα και τα γάντια για όλους κ.λπ. Σύμφωνα με πληροφορίες του viotiaplus.gr, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα τακτικά χειρουργεία, ενώ ήδη έχει αρχίσει η συνήθης δραστηριότητα με την εξέταση ασθενών που αντιμετωπίζουν ιατρικά θέματα.

Οσον αφορά την κατάσταση στην πόλη της Λιβαδειάς, αν εξαιρεθεί ο τομέας εστίαση – καφέ, όλα τα υπόλοιπα μοιάζει να έχουν επανέλθει σε σχεδόν φυσιολογικούς ρυθμούς. Ενα μικρό ποσοστό πολιτών τηρεί σχολαστικά τις οδηγίες των γιατρών, χωρίς να αποφεύγονται συγκεντρώσεις και συνωστισμός σε ειδικές περιπτώσεις. Υπάρχουν παράπονα και γκρίνια, ενώ εμφανής είναι η ξαφνική απόσυρση των αστυνομικών αρχών.

Από τη Δευτέρα ξεκίνησαν τα μαθήματα για την Γ Λυκείου, που όπως αλλού έχουμε γράψει η συμμετοχή των μαθητών είναι περιορισμένη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο