Τελευταία Νέα

Η ούτως ή άλλως παράξενη φετινή Μεγάλη Παρασκευή δεν εμφανίστηκαν μεγάλα προβλήματα στη Λιβαδειά. Η κίνηση στην πόλη ήταν μεγάλη την ημέρα με πολίτες να κάνουν λόγο για επισκέπτες από την Αθήνα που με άγνωστο τρόπο διέφυγαν από τα πολυδιαφημισμένα μπλόκα της τροχαίας ενώ στα φαρμακεία και στα καταστήματα ειδών διατροφής υφίστανται μαρτυρίες για ουρές περιορισμένου μήκους.

Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής -πάντα σύμφωνα με φήμες- ορισμένες εκκλησίες επέτρεπαν σε πιστούς να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο τηρώντας όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το viotiaplus.gr αυστηρά μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ένας πιστός εισερχόταν στον ναό από την κεντρική είσοδο, προσκυνούσε, εξερχόταν από την πλαϊνή έξοδο και τότε μόνο έπαιρνε την άδεια ο επόμενος να εισέλθει στην εκκλησία.

Το βράδυ η Λιβαδειά όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ήταν έρημη στις κεντρικές οδούς αλλά στον πεζόδρομο της Μπουφίδου υπήρχε μεγάφωνο που μετέδωσε επί μία περίπου ώρα την θεία λειτουργία.

Παράπονα διατυπώθηκαν στην ομάδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ/ΒΟΙΩΤΙΑ 

στο FACEBOOK για τη συσκότιση και το σιωπητήριο της μητρόπολης στη Λιβαδειά ενώ σε άλλες ενορίες υπήρχε η κανονική φωταγώγηση. Υπάρχουν εξάλλου ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι σε έναν τουλάχιστον ναό της Λιβαδειάς έγινε περιφορά του Επιταφίου στην αυλή της εκκλησίας με τον ιερέα και δυό τρία κεράκια που κρατούσαν οι ψάλτες.

 

 

2 thoughts on “Κορωνοϊός: Η Μεγάλη Παρασκευή στη Λιβαδειά

  1. Ο/Η Λέβαδος λέει:

    Θα πάρουμε όλοι το βραβείο του “” Υπάκουου πολίτη Δήμητρη. Δεν είναι λϊγο. Όταν θα βροϋμε τους ρυθμοϋς μας , προσωρινά εννοεϊται, θα δούμε τους καρποϋς της υπομονής μα και της αποχής μας απο κάθε τι που μας προσδιορίζει και ως πολίτες και ως ανθρώπους.
    Δυστυχώς στίς κρίσεις φανερώνεται ο χαρακτήρας των ανθρώπων, των πολιτικών, των ηγετών…. ας κρϊνει ο καθένας τα μέτρα και τα σταθμά που πάρθηκαν οι αποφάσεις των ημερών.
    Προσωπικά σε ευχαριστώ που κάθε ημέρα της μεγάλης εβδομάδος έγραφες τόσο ουσιαστικά και υπήρξες ένας απο τοϋς λόγους που κάτι μας θύμιζε το Πάσχα.
    Αντιστοίχως ο προθυπουργός παραλϊγο να ξεχάσει σε ποιές μέρες εϊμαστε και να περάσει το Πάσχα χωρίς δηλώσεις για αυτό, αν δεν είχε στο νοϋ του να “ανεβάσει ” τι έφαγε με την οικογένια του…..

  2. Ο/Η Θάνος Κ. λέει:

    “Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής -πάντα σύμφωνα με φήμες- ορισμένες εκκλησίες επέτρεπαν σε πιστούς να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο τηρώντας όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το viotiaplus.gr αυστηρά μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ένας πιστός εισερχόταν στον ναό από την κεντρική είσοδο, προσκυνούσε, εξερχόταν από την πλαϊνή έξοδο και τότε μόνο έπαιρνε την άδεια ο επόμενος να εισέλθει στην εκκλησία.
    Μόνο σε εμένα φαίνεται μια αντίφαση; Φήμες αρχικά και μετά όπως είστε σε θέση να γνωρίζετε; Ελπίζω να καλέσατε την αστυνομία τουλάχιστον. Αλλιώς υποτιμάτε εμάς που καθίσαμε μέσα στα σπίτια μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο