Τελευταία Νέα

Νέα τεστ -10 κατά πληροφορίες- για τον κορωνοϊό παρελήφθησαν από το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς τις τελευταίες ώρες. Ομως για να εξεταστεί κάποιος πρέπει να παρουσιάζει συγκεκριμένα και μάλλον βαριά συμπτώματα που να δείχνουν ότι έχει υψηλές πιθανότητες να έχει προσβληθεί από τον ιό.

Τα τεστ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την εξέταση του νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς είναι κρίσιμο να γνωρίζουμε αν κάποιο από τα μέλη του έχει μολυνθεί, ώστε να αποφευχθεί η καραντίνα τμημάτων ή και ολόκληρου του νοσοκομείου.

Αυτή είναι η κεντρική πολιτική επιλογή, η στρατηγική αντιμετώπισης της νόσου, που έχει επιλεγεί από την πολιτική ηγεσία στη βάση της προσέγγισης της επιδημίας από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τους εμπειρογνώμονες της ομάδας του.

Κατά τα άλλα κανένα νέο περιστατικό δεν έχει ανιχνευθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, αλλά σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις ιατρών και αναλυτών είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν κρούσματα, απλώς δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον μηχανισμό ελέγχου. Διότι όπως παραπάνω γράψαμε, αυτό είναι το ελληνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η προσέλευση στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς έχει μειωθεί κατά τεράστιο ποσοστό, γεγονός που είναι ελπιδοφόρο γιατί δείχνει ότι το “Μένουμε σπίτι” έχει εμπεδωθεί από μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο