Τελευταία Νέα

Εικοσιένας επιπλέον άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Καθηγητή Στ. Τσιόδρα, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, πρόκειται για 21 άτομα τα οποία ανήκουν στην ίδια ομάδα των εκδρομέων (που ταξίδεψαν σε Ισραήλ και Αίγυπτο), στην οποία συμμετείχε ο 66χρονος που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα διαμορφώνεται με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία στα 31.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας από τα 24 άτομα που έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής, τα οποία ανήκουν στην ίδια ταξιδιωτική ομάδα με τον 66χρονο, τα 21 βρέθηκαν θετικά στον ιό. Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως έχουν ιχνηλατηθεί περίπου 400 επαφές της συγκεκριμένης ομάδας.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως έρχεται έξαρση της νόσου. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ελλάδα όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, όπως είπε.

Ο ίδιος ανέφερε πως στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή 38 χώρες εμφανίζουν περιστατικά του νόσου, ενώ σε περισσότερες από 80 χώρες έχουν καταγραφεί 96.000 κρούσματα. “Είναι πολύ περισσότερα, είναι δεκάδες περισσότερα για να μην πω εκατοντάδες” και όπως εξήγησε η δυνατότητα καταγραφής εξαρτάται από τη δυνατότητα ανίχνευσης της κάθε χώρας.

O κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι έντονα συμπτώματα είναι ο έντονος πυρετός και η δύσπνοια. Επίσης, σημείωσε ότι η ανίχνευση του ιού σύντομα θα γίνεται μόνο στα σοβαρά περιστατικά, όχι στα ήπια, όπως έχει γίνει και σε άλλες χώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο