Τελευταία Νέα

Σπείρα διαρρηκτών ανάμεσα στους οποίους και ένας ανήλικος που έκλεβαν αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θήβας εξιχνίασαν συνολικά δέκα κλοπές από αυτοκίνητα και μία απόπειρα κλοπής από αγροικία, συλλαμβάνοντας έναν 32χρονο, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο συνεργοί του ηλικίας 23 και 16 ετών.

Ο 32χρονος συνελήφθη χθες, Δευτέρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που “χτένιζαν” την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των τριών μελών της σπείρας. Ειδικότερα, κατελήφθη να οδηγεί αυτοκίνητο στη Θήβα, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ στερούταν και Αστυνομικής Ταυτότητας.

Η σπείρα εντόπιζε αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα σε αγροτικές περιοχές (κοντά σε καλλιέργειες – ελαιώνες) ή σε επαρχιακούς δρόμους και ενώ οι ιδιοκτήτες είχαν απομακρυνθεί, λόγω ενασχόλησής τους με αγροτικές εργασίες ή με το κυνήγι. Έσπαζαν τα τζάμια των οχημάτων και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κυνηγετικά φυσίγγια, άλλα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών τους.

Όπως προέκυψε, από τις 9 Νοεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου ενέχονται σε έξι κλοπές οι οποίες διαπράχθηκαν στις περιοχές του Καπαρελλίου, της Άσκρης, της Ελλοπίας, των Ερυθρών, του Ύπατου και του Νεοχωρακίου Βοιωτίας.

Επίσης, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Αλιάρτου και Τανάγρας, προέκυψε η εμπλοκή τους σε ακόμη τέσσερις κλοπές, από 26-12-2019 έως 29-1-2020, στις περιοχές της Τανάγρας, του Αγίου Θωμά και της Δομβραίνας Βοιωτίας, καθώς και μίας απόπειρας κλοπής από αγροικία, στην περιοχή της Δομβραίνας.

Από την Αστυνομία τονίζεται πως οι δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές αρχές για διαρρήξεις και κλοπές.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο