Τελευταία Νέα

 

Και στην οδό Φίλωνος και Μπουφίδου βρίσκονταν σήμερα Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου τα συνεργεία για να χαράξουν τη δεύτερη τρισδιάστατη διάβαση πεζών στη Λιβαδειά, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες. Χθες εξάλλου φτιάχτηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία η πρώτη, στη συμβολή των οδών Μπουφίδου και Σπυρίδωνος. Οι δύο διαβάσεις είναι οι πρώτες που δημιουργούνται όχι μόνο στη Βοιωτία, αλλά και στη Στερεά Ελλάδα.

Οι τρισδιάστατες αυτές διαβάσεις πεζών δημιουργούν μια οφθαλμαπάτη που είναι ορατή μόνο από την πλευρά των οδηγών των οχημάτων, δημιουργώντας ένα εικονικό εμπόδιο επί του οδοστρώματος με συνέπεια τη μείωση της ταχύτητας.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία τέτοιων διαβάσεων μπροστά από όλα τα σχολεία της πόλης για την ασφαλή διέλευση των μαθητών.

Οι δύο πρώτες τρισδιάστατες διαβάσεις πεζών δημιουργήθηκαν με την ευγενική χορηγία του Αλουμινίου της Ελλάδας, Ομίλου Μυτιληναίου, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η τρισδιάστατη διάβαση πεζών στη συμβολή Σπυρίδωνος και Μπουφίδου

3 thoughts on “Δύο τρισδιάστατες διαβάσεις πεζών στο κέντρο της Λιβαδειάς

  1. Ο/Η Γιώργος Αγγελάκης λέει:

    Πολύ καλή κίνηση που νομιζω θα αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό τα ατυχήματα από ”βιαστικούς΄΄ οδηγούς. Μπράβο! Θα κοινοποιήσω το άρθρο στην Δημοτική Αρχή Ηρακλείου Κρήτης.

  2. Ο/Η Γιώργος Αγγελάκης λέει:

    Πολύ καλή κίνηση που νομιζω θα αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό τα ατυχήματα από ”βιαστικούς” οδηγούς. Μπράβο! Θα κοινοποιήσω το άρθρο στην Δημοτική Αρχή Ηρακλείου Κρήτης.

  3. Ο/Η LEODIA λέει:

    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ, ΠΟΥΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ!!! ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΓΝΩΜΩΝΕΣ ΟΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΕΟΥΔΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΩΝ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΩΣ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΚΑΘΕ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ; Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ. ΞΥΠΝΑΤΕ …….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο