Τελευταία Νέα

Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ αποδοκιμάζει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς με ψήφισμά του που δόθηκε στη δημοσιότητα. Δείτε το εδώ:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων, στην συνεδρίασή του στις 18.11.2019, με την 370/2019 ομόφωνη απόφαση του, ενέκρινε την έκδοση  του κατωτέρω ψηφίσματος:

Στις 30/09/2019 δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, ορίζοντας ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας θα  διορίζεται το Δ.Σ. του και θα καθορίζονται οι λειτουργίες του.

Η ΠΝΠ αυτή αλλοιώνει τον χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ και των θεραπευτικών κοινοτήτων του, αλλοιώνει τις θεωρητικές και κλινικές του αρχές, που βασίζονται στην ισότιμη συμμετοχή, στη συλλογικότητα,  στον διάλογο και παραπέμπει σε άλλες πολιτικές διαχείρισης των εξαρτήσεων, ενδεχομένως και με τη χορήγηση υποκατάστατων.

Οι μονάδες του ΚΕΘΕΑ στις 4 δεκαετίες δράσης τους έχουν δώσει   “δείγματα γραφής”   με τα προγράμματά τους,    που  παρέχονται δωρεάν, έχουν συμβάλει στο να ξεφύγουν από την κόλαση των ναρκωτικών  και να ενταχθούν  λειτουργικά  στην κοινωνική ζωή και δράση χιλιάδες νέοι.

Η εξάχρονη λειτουργία της Μονάδας Συμβουλευτικής και Έγκαιρης Παρέμβασης Λιβαδειάς,  αποτέλεσμα της πολυετούς διεκδίκησης του αντιναρκωτικού κινήματος και των φορέων του νομού, το έργο που παρουσιάζει παρά την έλλειψη προσωπικού, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Η  κυβέρνηση της ΝΔ  με την απαράδεκτη παρέμβασή της στοχεύει στην πιστή εφαρμογή της δήθεν “αντιναρκωτικήςπολιτικής της Ε.Ε., που υποβαθμίζει τα “στεγνά” θεραπευτικά προγράμματα. Ουσιαστικά συνεχίζει τον  Στρατηγικό Σχεδιασμό προηγούμενων κυβερνήσεων, που με πρόσχημα την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων οδηγεί το ΚΕΘΕΑ,  από αυτόνομος Οργανισμός να μετατραπεί σε υποστηρικτική δομή προγραμμάτων  υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του  Δήμου Λιβαδειάς δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στις θεραπευτικές κοινότητες,  στους θεραπευόμενους και τις οικογένειές τους, τους θεραπευτές και τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ.

Απαιτούμε:

   1)    Να ανακληθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αποτελεί προκλητική παρέμβαση στο ΚΕΘΕΑ.

  2)  Να διαφυλαχθεί  ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη  και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό  Προϋπολογισμό,  ώστε να στηριχθούν τα   στεγνά   θεραπευτικά  προγράμματα.

3) Να στελεχωθεί με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό ο  Συμβουλευτικός  Σταθμός  που εδρεύει στη  Λιβαδειά”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο