Τελευταία Νέα

Μπαράζ συναντήσεων σήμερα για τον δήμαρχο Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα, αφού η αντζέντα περιελάμβανε τα  μέλη του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς, του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου “Το γαϊτανάκι¨και της Κοιν.Σ.Επ.

Τα μέλη του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς τον ενημέρωσαν για τις δράσεις τους, οι οποίες αποσκοπούν στη διάσωση και προβολή του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής και ζήτησαν τη στήριξη του Δήμου στο έργο τους, με τον δήμαρχο να συναινεί στον βαθμό ασφαλώς που τα οικονομικά του Δήμου το επιτρέπουν. Τόνισε παράλληλα  τη σημασία πραγματοποίησης εκδηλώσεων από τους ίδιους τους πολιτιστικούς συλλόγους που καθιστούν τον πολίτη με τη συμμετοχή του δημιουργό πολιτισμού.

Στο γραφείο του όμως υποδέχθηκε και μέλη του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδειάς “Το Γαϊτανάκι”, με τους οποίους συζήτησε θέματα γενικότερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αλλά και ειδικότερα για την ανάπτυξη κοινών δράσεων με στόχο την προβολή του πολιτισμού και την προσέλκυση επισκεπτών διαμέσου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η δημοτική αρχή είναι ανοικτή σε συνεργασίες, υπογράμμισε ο κ. Ταγκαλέγκας, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων που θα προβάλλουν το έργου των πολιτιστικών συλλόγων και θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια της πόλης.

Τέλος, συναντήθηκε και με μέλη της Κοιν.Σ.Επ. “Ερκυνα” και ενημερώθηκε για τη δράση της, τους  βελτιωμένους οικονομικούς δείκτες από την έναρξη λειτουργίας της, την προσφορά εργασίας σε γυναίκες -απασχολεί 14 εργαζομένους-, την παραγωγή διατροφικών προϊόντων υψηλής ποιότητας για το ευρύ κοινό και για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς.

Τα μέλη της κοινοτικής επιχείρησης αναφέρθηκαν και στους επόμενους στόχους, την ενίσχυση της παρουσίας της σε εκθέσεις τροφίμων, διοργάνωση γαστρονομικών εκθέσεων στην πόλη  για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και λειτουργία περιπτέρου τουριστικών πληροφοριών στην περιοχή της Κρύας για την προώθηση του τουρισμού. Ο κ. Ταγκαλέγκας τους διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται πάντα αρωγός στις δράσεις τους που συμβάλλουν αφενός στη μείωση της ανεργίας και αφετέρου στην τουριστική προβολή του τόπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο