Τελευταία Νέα

Οι μαθητές του Γυμνασίου και λυκειακών τάξεων της Ασωπίας υποδέχτηκαν από τις 11 έως και τις 15 Νοεμβρίου μαθητές και εκπαιδευτικούς από Γαλλία, Εσθονία, Ισπανία και Τουρκία, στο πλαίσιο του Erasmus+, προσφέροντας μια ζεστή κι ενδιαφέρουσα φιλοξενία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τίτλο «Η παλέτα των πολιτισμών μας» περιελάμβανε παρουσιάσεις για τη φυσική κληρονομιά των συμμετεχόντων χωρών, σεμινάριο από τη γεωλόγο με ειδίκευση στην Κληρονομιά του φυσικού περιβάλλοντος και στα Γεωπάρκα, κ. Ειρήνη Θεοδοσίου, καθώς επίσης και εργαστήρια για τη δημιουργία των τελικών προϊόντων του προγράμματος. Τα προϊόντα αυτά αφορούν όλες τις πλευρές της πολιτιστικής κληρονομιάς των πέντε συμμετεχόντων χωρών και περιλαμβάνουν: online παιχνίδι, online χάρτη, μηναίο πολιτιστικό ημερολόγιο της Ελλάδας με τις παραδόσεις, τις γιορτές και τα έθιμα, αφίσα για τη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς της κάθε χώρας, μανιφέστο για την πολιτισμική διαφορετικότητα και πολυφωνία, καθώς και online περιοδικό με τις δραστηριότητες στη διάρκεια της συνάντησης.

Η πενθήμερη φιλοξενία περιέλαβε ασφαλώς και επισκέψεις σε τοπόσημα της περιοχής: στη Μονή του Οσίου Λουκά, στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο των Δελφών, στις πηγές της Κρύας στη Λιβαδειά, στο Αρχαιολογικό μουσείο της Θήβας και στο Λαογραφικό της Ασωπίας. Αλλά και Παραδοσιακό Φεστιβάλ στην Ασωπία με χορούς, παρουσίαση παραδοσιακών στολών και τοπικά εδέσματα. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έζησαν μια  μοναδική εμπειρία που συνέβαλε στην προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού, στο σεβασμό και στη συνειδητοποίηση της σημασίας της διαφορετικότητας και της πολυφωνίας.

Το γυμνάσιο και οι λυκειακές τάξεις, με την υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων Ευαγγελία Κώνστα, εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, στον χορευτικό σύλλογο «Ειλέσιον» της Ασωπίας, στους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που με την αρωγή τους συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής.

Για τα προϊόντα του προγράμματος και τα online παιχνίδια, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://coperasmus1921.wixsite.com/website

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο