Τελευταία Νέα

Υπάρχει εδώ και λίγες μέρες ένα σημείο στην οδό  Σοφοκλέους στον αριθμό 56,  που ενώ περπατάς και όπως γίνεται πάντα όταν περπατάς, κατακλύζουν το μυαλό σου ένα σωρό σκέψεις, ετερόκλητες και αποσπασματικές, άσχετες συχνά, που  χτυπάνε και φεύγουν σε μια ακατασίγαστη διαδοχή, καταφέρνει να σου αποσπάσει την προσοχή.  Η Κάβα Οινοπηγή  μαγνητίζει το βλέμμα με την ξεχωριστή παρουσία της, με την καλαισθησία που αποπνέει το προχωρημένο ύφος της.  Δεν περιλαμβανόταν στις σκέψεις που γέννησε ο περίπατος να αγοράσεις ποτά, αλλά μπαίνεις αποφασιστικά.

Λένε ότι η πρώτη εντύπωση εύκολα κατακρημνίζεται από μια επόμενη δεύτερη, αλλά εδώ αυτό δεν ισχύει. Αντίθετα λειτουργεί προσθετικά στη διαμορφούμενη θετική εντύπωση. Ενας  χώρος όμορφα διακοσμημένος, ήσυχος στις γραμμές του, με κυρίαρχα τα ξύλινα στοιχεία στους τόνους του μαύρου  που δένουν άψογα με το πετρόλ του τοίχου και σε συνδυασμό με τους φανερούς και κρυφούς  φωτισμούς παράγουν  ένα υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα, δημιουργία του Design +Construction Group LP S. Triantafillou.

Η τοπική ιστορία με τις πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης και την αρχαία οινική παράδοση προβάλλεται στις μεγάλες επιτοίχιες φωτογραφίες αποτυπώνοντας υποβλητικούς απόηχους από τον θαυμασμό του Παυσανία για το κρασί του Διστόμου και τη μυστηριακή ομορφιά του Τροφώνιου.

Η Οινοπηγή σε υποδέχεται με τον τρόπο της ελληνικής φιλοξενίας και σε προκαλεί να περιηγηθείς στα ράφια και στα διάσπαρτα σταντ  έχοντας απρόσκοπτη εποπτεία του συνόλου χάρη στη λειτουργική διαρρύθμισή του. Η ποικιλία μεγάλη ετικετών και ξένων και τοπικών, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσεις στο κρασί παραγωγής των ιδιοκτητών, τον Τροφώνιο Χρησμό,  λευκό, ροζέ ή κόκκινο, ένα κρασί που εκτός απ’ το μεράκι αποκαλύπτει και μια βαθιά γνώση των μυστικών της οινοποιίας. Ασφαλώς η γκάμα   των αλκοολούχων ποτών  είναι ευρύτατη και περιλαμβάνει όλα τα «πνεύματα», από ουίσκι μέχρι τσίπουρο, από βότκα μέχρι σαμπάνιες, σε μια ατέλειωτη δυνατότητα επιλογών.

Για τα δώρα σου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, μπορείς να συνθέσεις εδώ ένα πλούσιο καλάθι με το δικό σου γούστο  αλλά και τη συμβολή της εμπειρίας των ιδιοκτητών. Και μάλιστα σε τιμές ασυναγώνιστες, αλλά και δωρεάν παράδοση στη Λιβαδειά.

Σε όλες τις περιπτώσεις αξίζει μια περιήγηση στον κόσμο των αρωμάτων, των χρωμάτων και των γεύσεων στους δρόμους του κρασιού και γενικότερα του «πνεύματος» με οδηγούς  τον Γιάννη, την Παγώνα και την Ιωάννα, που με την ευγένεια, το πραγματικό ενδιαφέρον εξυπηρέτησης και την άρτια τεχνογνωσία στο αντικείμενό τους θα ικανοποιήσουν απόλυτα  τις απαιτήσεις σου.

INFO

ΚΑΒΑ «ΟΙΝΟΠΗΓΗ»
Σοφοκλέους 56, Λιβαδειά
Τηλέφωνο 22610 29752, κινητό 6985 082310

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο