Τελευταία Νέα

Την ανάγκη πρόσληψης Διερμηνέα και Κοινωνικού Επιστήμονα κάνει γνωστή με ανακοίνωσή του ο Δήμος Λεβαδέων,  προκειμένου να υλοποιήσει με επιτυχία το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, «Παροχής Οικονομικής Βοήθειας και Στέγασης στους Αιτούντες Άσυλο και Δικαιούχους Διεθνούς Προστασίας» που υλοποιεί η ΚΕΔΗΛ σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, για τις δαπάνες αμοιβής των προσληφθέντων έχουν ήδη εγγραφεί πιστώσεις στον προϋπολογισμό της ΚΕΔΗΛ οικ. έτους 2019, ενώ οι αρμοδιότητες -πέραν της διερμηνείας-  συμπυκνώνονται στις εξής:

Αρμοδιότητες

–  Να παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες στους ωφελούμενους με γνώμονα πάντα την κατά το δυνατόν ταχύτερη αυτονόμησή τους πριν την παύση των παροχών του Προγράμματος και ειδικότερα :

ενημέρωση, συμβουλευτική και υποστήριξη σχετικά με διαδικασίες που αφορούν τον ωφελούμενο, μεταξύ άλλων , την ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους , την εγγραφή σε δομές της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και τη διεκπεραίωση των οικείων διοικητικών διαδικασιών, όπως η εγγραφή στο φορολογικό Μητρώο, στο Μητρώο Κοινωνικής Ασφάλισης το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, και η εγγραφή σε οργανισμούς προώθησης της απασχόλησης ή κοινωνικής προστασίας .

– Να συνοδεύει τους ωφελούμενους που διαχειρίζεται στις υπηρεσίες και τα ιατρεία που χρειάζεται να επισκεφθούν.

– Να αναλαμβάνει την παραλαβή (επικοινωνία με τον φορέα που κάνει την παραπομπή–διευθέτηση λεπτομερειών μετακίνησης) και την εγκατάσταση των ωφελουμένων στο διαμέρισμα.

–  Να έχει την ευθύνη να τους εξηγήσει το πλαίσιο της διαμονής και να δημιουργήσει ένα καλό κλίμα.

– Να συνεργάζεται σύμφωνα με τις προκαθορισμένες διαδικασίες με τον χειριστή του διαμερίσματος (επιστάτη) και τον διερμηνέα.

– Να ενημερώνει τον Συντονιστή για κάθε θέμα που θα προκύψει και να ακολουθεί τις διαδικασίες χειρισμού που έχουν τεθεί.

– Να τηρεί αρχείο με το προφίλ των ωφελούμενων.

– Να επισκέπτεται κάθε διαμέρισμα κατά τακτά χρονικά διαστήματα που θα οριστούν για να διασφαλίσει την εύρυθμη εκτέλεση του έργου.

– Να διατηρεί αρχείο περιστατικών και στατιστικών δεδομένων.

– Να συνεργάζεται με φορείς δημόσιους ή ιδιωτικούς προκειμένου να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στις περιπτώσεις που απαιτείται.

– Να εκτιμά και να αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ανάγκες του ωφελούμενου πληθυσμού, αναγνωρίζοντας  τα περιστατικά που πιθανά χρήζουν ειδικής αρωγής.

 

Δείτε ΕΔΩ την σχετική Ανακοίνωση Σύναψης Σύμβασης της ΚΕΔΗΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο