Τελευταία Νέα

Πανηγυρικός θα είναι ο εορτασμός του Αγίου Μηνά στο παρεκκλήσι του Μεγαλομάρτυρα στην Περιφερειακή οδό Αγίας Τριάδας και Κασσάνδρου στη Θήβα.

Σήμερα Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019, στις 6:00 το απόγευμα θα ψαλεί ο μέγας εσπερινός μετά από λιτάνευση της Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Μεγαλομάρτυρα Μηνά.

Αύριο, από τις 7:00 το πρωί θα πραγματοποιεί θεία λειτουργία και ομιλία στο παρεκκλήσι της Ενορίας της Μεγάλης Παναγιάς – Αγίου Δημητρίου Θηβών.

Άγιος Μηνάς

Βιογραφία

Ο άγιος μεγαλομάρτυρας Μηνάς είναι από τους στρατιωτικούς αγίους της Εκκλησίας και έζησε το δεύτερο μισό του 3ου αιώνα μ.Χ. Ήταν στρατιώτης στην Αίγυπτο και αργότερα έγινε μοναχός στην Φρυγία. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε φρικτά λόγω της χριστιανικής πίστης του και τελικά βρήκε μαρτυρικό θάνατο επί Διοκλητιανού. Τα ιερά οστά του μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο και θάφτηκαν «εκεί που κάνουν στάση οι καμήλες». Ο τάφος του βρίσκεται σήμερα περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αλεξάνδρειας, και ήταν σημαντικός τόπος προσκυνητών μέχρι τον 10ο αιώνα. Από το 1961 διενεργούνται εκεί αρχαιολογικές ανασκαφές από το Γερμανικό Ινστιτούτο.

 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο τον Βίο του Αγίου Μηνά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο