Τελευταία Νέα

Ενα χωριστό ρεύμα ανακύκλωσης, οι μπλε κώδωνες, έκαναν την εμφάνισή τους σε επιλεγμένα σημεία της Θήβας και των κοινοτήτων της, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών, που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Οι μπλε κώδωνες εξυπηρετούν τις οικίες, αλλά κυρίως τους μεγάλους παραγωγούς και τα σημεία επαγγελματικών δραστηριοτήτων, όπως κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχειακά συγκροτήματα κ.ά., όπου καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες προϊόντων σε γυάλινη συσκευασία, τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγαν στα κοινά απορρίμματα.

Τι μπορούμε ακριβώς να ανακυκλώσουμε στον μπλε κώδωνα και τι όχι;
Ανακυκλώνουμε μόνο τις γυάλινες συσκευασίες που καταναλώνονται στην επιχείρηση ή στο σπίτι μας:

  • μπουκάλια από αλκοολούχα ποτά, κρασί, αναψυκτικά, νερό, λάδι κ.λπ.
  • βαζάκια τροφίμων από μαρμελάδες, μέλι, τοματοπολτούς.

Απαγορεύεται να ρίχνουμε στον μπλε κώδωνα:

  • Υλικά που είναι γυάλινα, αλλά δεν αποτελούν γυάλινη συσκευασία, όπως ποτήρια, πιάτα, βάζα, τζάμια, καθρέπτες, φανάρια, τασάκια, κούπες κ.ά.
  • Υλικά που είναι συσκευασίες, αλλά δεν είναι γυάλινες, όπως πλαστικές, χάρτινες, αλουμινένιες, λευκοσιδηρές. Όλες αυτές οι συσκευασίες ανήκουν στους μπλε κάδους.
  • Υλικά που ανήκουν σε άλλα συστήματα ανακύκλωσης, όπως μπαταρίες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ελαστικά αυτοκινήτων.
  • Άλλα απορρίμματα που είτε πρέπει να τα απορρίψουμε στα κοινά σκουπίδια είτε να αναζητήσουμε άλλους τρόπους αξιοποίησής τους. Τέτοια είναι τα υπολείμματα τροφών, οικοδομικά υλικά, χώματα, χόρτα, ρούχα, παπούτσια κ.ά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο