Τελευταία Νέα

Συγκροτήθηκε για την προσεχή διετία η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Λεβαδέων και αποτελείται από τους εξής:

  1. Τον Δήμαρχο Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα ως Πρόεδρο, αναπληρούμενο από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Ιωάννα Νταντούμη.
  2. Τον Χρήστο Δαμιανίδη, Δ/ντή του 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς, με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Κουρούνη, Δ/ντή του 1ου Γυμνασίου Λιβαδειάς.
  3. Τον Στυλιανό Κεχαγιά, Δ/ντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, με αναπληρωτή τον Χρήστο Σύρο, Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.
  4. Την Παρασκευή Μητρατζούλη, εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, με αναπληρώτρια την Ασπασία Σίμου.
  5. Τον Κωνσταντίνο Κολιούση, εκπρόσωπο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς, με αναπληρωτή τον Χρήστο Καρβούνη.
  6. Τον Ανάργυρο Νίκα, εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, με αναπληρωτή τον Σεραφείμ Καράμπελα.

Γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας η Λουκία Σανιδά, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού με βαθμό Α, με αναπληρώτρια την Καλλιόπη Τσώνη, ΔΕ Διοικητικών με βαθμό Β.

 

Αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

  • Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας εισηγείται στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα σχετικά με την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, την κατανομή των πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, την ίδρυση, κατάργηση και συγχώνευση σχολείων και παρακολουθεί την ανέγερση των σχολικών κτηρίων, την επισκευή και συντήρησή τους καθώς και το έργο των σχολικών επιτροπών.
  • Εγκρίνει τις αποφάσεις των σχολικών επιτροπών που αναφέρονται στην προμήθεια συμπληρωματικών ειδών εξοπλισμού και εποπτικών μέσων των σχολείων.
  • Προτείνει στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα σχολικά κτίρια που δεν στεγάζουν δημόσια σχολεία χρήση για άλλες ανάγκες κοινής ωφέλειας.
  • Γνωμοδοτεί στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη συστέγαση δημοσίων σχολείων στο ίδιο διδακτήριο, την αποκλειστική χρήση ορισμένων χώρων του διδακτηρίου από κάθε σχολείο, την κοινή χρήση των υπολοίπων χώρων και τις ώρες λειτουργίας κάθε συστεγαζόμενου σχολείου.
  • Συντάσσει με βάση τις προτάσεις των σχολικών επιτροπών πρόταση προς τον Δήμαρχο και τα αρμόδια όργανα του Δήμου για το ύψος των δαπανών που απαιτούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων της περιοχής.
  • Εισηγείται στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση των απολογισμών και ισολογισμών των σχολικών επιτροπών, καθώς και  για τον κάθε είδους διοικητικό ή διαχειριστικό έλεγχο των επιτροπών αυτών.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο