Τελευταία Νέα

Μεγάλο εξακολουθεί να είναι το πρόβλημα  της μεταφοράς των παιδιών με αναπηρικό αμαξίδιο προς και από το ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς. Από την Παρασκευή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και αφού προηγουμένως είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διευθέτηση του ζητήματος από τους αρμόδιους φορείς χωρίς όμως αποτέλεσμα, απέστειλε ανακοίνωση-καταγγελία στο viotiaplus.gr για την ευρύτερη γνωστοποίηση του σημαντικού αυτού προβλήματος. Δείτε την επιστολή.

“Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων  των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Λιβαδειάς, θέλοντας να πάρει θέση στο πρόβλημα με τη μεταφορά και την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους δηλώνει τα εξής:

1) Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2019 κοινοποιούμε ως Σύλλογος σε 6 υπηρεσίες (Π.Ε. Βοιωτίας – Δ/νση Οικονομικού – Δ/νση Ανάπτυξης – Ε.Ε.Ε.ΕΚ.  Λιβαδειάς – ΚΤΕΛ – Β/θμια Π.Ε. Βοιωτίας) τα  παράπονά μας για τη μη ασφαλή μεταφορά των παιδιών, έπειτα και από το 2ο ατύχημα μαθητή (πτώση με το αμαξίδιο μέσα στο όχημα).

2) Τρίτη 7 Μαΐου 2019 παίρνουμε στα χέρια μας τη Σύμβαση του οχήματος που μεταφέρει τους μαθητές και όπως φαίνεται τα ψιλά γράμματα και οι ποινικές ρήτρες ενδιαφέρουν μόνο ΕΜΑΣ τους γονείς των παιδιών – ΑΓΓΕΛΩΝ – ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ και ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ, γιατί για άλλους είναι μόνο μια γεμάτη καρέκλα και ψήφοι.

Πραγματοποιούνται συναντήσεις πολλές του Συλλόγου με αρμοδίους, αλλά  παίρνουμε μόνο υποσχέσεις. Δίνουμε τη σύμβαση και στον Δ/ντή του σχολείου μας και φτάνουμε 

3) Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, οπότε και γίνεται έλεγχος στο όχημα όπου διαπιστώνεται ότι από τρία αμαξίδια που μετέφερε είχε άδεια μόνο για ένα. Την ίδια μέρα απευθύνεται ο Σύλλογος στην Π.Ε. Βοιωτίας αναφέροντας το σοβαρό αυτό πρόβλημα με την επισήμανση να δοθεί λύση πριν αρχίσει η νέα σχολική χρονιά.

4) 11 Σεπτεμβρίου 2019 γίνεται Αγιασμός στο σχολείο, αλλά ΟΧΙ για όλους τους μαθητές κι  ο Σύλλογος, ο Δ/ντης του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.  και γονείς καταφεύγουμε ΞΑΝΑ στην Π.Ε Βοιωτίας απλώς για να μας ενημερώσουν ότι θα έρθει νέο όχημα που θα μεταφέρει 4 αμαξίδια… Το ΠΟΤΕ άγνωστο όμως.

Σε μια εβδομάδα πάλι στην Π.Ε Βοιωτίας εμείς και ξανά τηλέφωνα και ξανά στην αναμονή, για να μάθουμε πώς εξελίσσεται το θέμα μας που επείγει και πότε επιτέλους θα αποκατασταθεί. Μας ενημερώνουν ότι όλα είναι έτοιμα και εκκρεμεί μόνο ένα Οικονομικό Συμβούλιο, που ωστόσο δεν ξέρουμε ΠΟΤΕ  θα πραγματοποιηθεί, ώστε να δοθεί λύση στην αγωνία των παιδιών και των οικογενειών τους.

Σήμερα λοιπόν, 1 Νοεμβρίου 2019, ως Σύλλογος και ως Γονείς, ρωτάμε:

ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ  ΑμΕΑ; Αν μπορούσαν να μιλήσουν και να σας εκφράσουν αυτά που αισθάνονται για την ταλαιπωρία που βιώνουν;
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ;
Εμείς  ξέρουμε, θα μας χτυπήσετε απαλά στην πλάτη  και θα μας πείτε «ψηφίστε με κι εγώ είμαι εδώ!».

ΚΥΡΙΕΣ και ΚΥΡΙΟΙ  αυτού του τόπου,  σας θέλουμε ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ σε κάθε αγώνα για τα παιδιά μας.
Θέλουμε  να μας δώσετε  άμεσα λύση στο πρόβλημά μας και όχι άλλες υποσχέσεις.

                                                                                                                                                   Μετά Τιμής 

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Λιβαδειάς”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο