Τελευταία Νέα

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Λιβαδειά η λήξη της παραχώρησης από τον τότε ΕΟΤ στον οικείο Δήμο του κτηριακού συμπλέγματος στον πρώην Νερόμυλο. Η παραχώρηση που έληξε στις 12 Οκτωβρίου 2019 φέρνει το ιδιωτικής λειτουργίας εστιατόριο, το Συνεδριακό Κέντρο και την αίθουσα εκδηλώσεων στο ισόγειο στα χέρια της ΕΤΑΔ Α.Ε.

Φυσικά ο Δήμος Λεβαδέων έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες που αναλύονται σε επίσημο αίτημα το οποίο υποβλήθηκε προς την ΕΤΑΔ από τις 2 Οκτωβρίου για 30ετή εκ νέου παραχώρηση καθώς το κτήριο αποτελεί τοπόσημο ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας για τους κατοίκους της πόλης και επιπλέον ένα σύνολο χώρων στο οποίο έχουν υλοποιηθεί σημαντικής αξίας δημοτικές επενδύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του viotiaplus.gr ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΤΑΔ Γιάννη Πολύζο και τα αποτελέσματα της συνάντησης είναι κατ’ αρχήν θετικά. Για το ισόγειο του Νερόμυλου και το Συνεδριακό Κέντρο δεν φαίνεται να τίθεται ζήτημα καθώς αν το κτήριο δοθεί στον Δήμο θα παραμείνουν χώροι πολιτισμού με διαχειριστή τον Δήμο Λεβαδέων.  Στο επίδικο και οικονομικά ενδιαφέρον θέμα του εστιατορίου η επιδίωξη με καλές πιθανότητες του δημάρχου είναι να υπενοικιαστεί από τον Δήμο που θα το αναλάβει και πάλι με νέα παραχώρηση έναντι μισθίου, στο πρότυπο της συμφωνίας που έχει συναφθεί για τη Νεροτριβή.

Το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις θα θέσουν το σοβαρό ζήτημα και αναμένεται να δοθούν απαντήσεις από τη δημοτική αρχή. Υπενθυμίζεται ότι το 1994 από τον ΕΟΤ είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Λεβαδέων η χρήση για 25 χρόνια μιας έκτασης εμβαδού 3.064,88 τ. μ, με τα κτήρια που εμπεριείχε, πρώην ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας, Μαγκλάρα, αδελφών Δημακοπούλου και Ακριδόπουλου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο