Τελευταία Νέα

Λιβαδειά 29 Σεπτεμβρίου 2019

Αγαπητέ Γιάννη

Και τσέο σε πολυεθνική να ήταν ο Μήτσος ο Παπαδημούλης, τόσα φράγκα δεν θα είχε βγάλει, μάι φρεντ. Δικαιώνει την άποψη ότι η καλύτερη επένδυση στην Ελλάδα είναι να γραφτείς σ’ ένα κόμμα: part time απασχόληση, φωνές υπέρ των αδικημένων, σίγουρη επαγγελματική εξασφάλιση… αβάδιστα στον χώρο σας.

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Ο Γιάνης από την άλλη κακώς κατακρίνεται για τα εισοδήματά του. Διότι αυτός μπορεί να θεωρηθεί innovator. Τι ανακάλυψε; Εναν νέο τρόπο να δουλεύει το πόπολο. Το πρότζεκτ του έχει κάθετη δομή: βιβλία, ταινίες, διαλέξεις, υπουργιλίκια, φωτογραφήσεις… Ελάχιστοι θα ξεφύγουν. Ετσι θα μπορεί να σταθεί και στη Δανάη, τη μόνη που κλαίω με τα 600 ευρώ εισόδημα. Να δεις που δεν θα πήρε ούτε κοινωνικό μέρισμα από το ανάλγητο ελληνικό κράτος.

ΣΠΙΤΙΑ

Μέρισμα δεν θα πήρε ούτε ο Μίλτος ο Βαρβιτσιώτης με τη συμμετοχή του σε 125 ακίνητα. Αν σκεφτεί κανείς το πλήθος των μελών της οικογένειας Βαρβιτσιώτη, εύλογα μπορεί να υποθέσει ότι θα έχουν συμμετοχή σε καμιά χιλιάδα ακίνητα. Δηλαδή, αν δεν τους βγει η πολιτική, μπορούν να ασχοληθούν άνετα με το real estate ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου…  που έθρεψε η πολιτική.

ΔΑΝΕΙΑ

Είδες, Γιάννη μου, και τα δάνεια των πολιτικών; Των ίδιων που λένε πως αν χρεώθηκες και οι δόσεις σου αντιπροσωπεύουν πάνω από το 30% του μηνιαίου εισοδήματός σου, τότε το χειρίστηκες λάθος και ορθώς οι τράπεζες κατάσχουν την περιουσία σου. Δηλαδή ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Κουίκ, η Κοππά ή η Κουντουρά, που έχουν χρεωθεί πολλαπλές φορές το εισόδημά τους, είναι άσχετοι και θα τους πάρουν οι τράπεζες τα ακίνητά τους; Λοιπόν, όχι, φίλε. Ασχετοι μια φορά δεν είναι… Και όχι, αυτωνών δεν θα τους πάρουν τα ακίνητα οι τράπεζες.

ΔΑΝΕΙΑ2

Επιπλέον, δεν χρειάζεται να είσαι πολύ έξυπνος για να αντιληφθείς ότι όλοι αυτοί οι καταχρεωμένοι πατέρες του έθνους και αξιωματούχοι δεν θα ψηφίσουν ποτέ ενάντια στα συμφέροντα των πιστωτών τους. Διότι θα βρεθούν από τη μια στιγμή στην άλλη κατεστραμμένοι. Φαίνεται λοιπόν ότι είναι υποχείρια ιδιωτικών συμφερόντων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την έστω fake ελληνική δημοκρατία.

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Στα 5 χρόνια της πρώτης-φοράς-αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το Πόθεν έσχες δεν κατάφερε να καταστήσει λειτουργικό και αξιόπιστο. Δεν θέλησε. Αλλη ερμηνεία δεν υπάρχει. Κι αυτό προστίθεται στις αποδείξεις του πόσο οργανικό τμήμα της μεταπολιτευτικής κλεπτοκρατίας είναι το κόμμα των part time αριστερών. Η ισότητα και η αναδιανομή ήταν ένα παραμυθάκι με ακριβό περιτύλιγμα που καταναλωνόταν και καταναλώνεται από αφελείς μικρομεσαίους και παράγει εύπορους αριστερούς.

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ2

Οι γιγαντιαίες περιουσίες που εμφανίστηκαν για μια ακόμα φορά στα Πόθεν έσχες των εθνοπατέρων, μπορούμε να το πούμε απερίφραστα, φίλε, είναι σε μεγάλο βαθμό λάφυρα από τη λεηλασία της χώρας, από το πλιάτσικο των τελευταίων 40 ετών. Κι αυτό για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί η Ελλάδα δεν είχε και δεν έχει τη δυνατότητα να σπαταλάει αυτά τα ασύλληπτα ποσά σε μισθούς, παροχές και συντάξεις αξιωματούχων. Αλλά κυρίως επειδή δεν μπορεί να αμείβονται με τέτοια ποσά άνθρωποι περιορισμένων δυνατοτήτων και χαμηλής υποστάθμης που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και στη γενικευμένη παρακμή.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Την άλλη φορά που θα ψηφίσεις, φίλε μου, κι εσύ και οι λιγοστοί αναγνώστες τούτης εδώ της στήλης, να θυμάσαι τούτο:
Οταν η χώρα κυβερνάται καλά, η φτώχεια είναι ντροπή. Οταν η χώρα κυβερνάται άσχημα, ο πλούτος είναι ντροπή. Και τα τελευταία 40 χρόνια η χώρα κυβερνάται -πολύ όμως- άσχημα.

ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

Για να μη μας περνάνε για χάπατα, Γιάννη μου, θέλω να υπογραμμίσω ότι είναι η δεύτερη φορά τον τελευταίο μισό αιώνα που ο Κώστας Γαβράς παρεμβαίνει σε ένα αμφιλεγόμενο μείζον γεγονός της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, με τον υποδόριο τρόπο της κινηματογραφικής αφήγησης. Οσο για τις δηλώσεις του μεγάλου σκηνοθέτη για την ελληνικότητα, και ανεξαρτήτως των διαφωνιών μου στα σενάριά του, ο σημαντικός Κώστας Γαβράς με τη ζωή και τη δημιουργία του μας κλείνει το μάτι: Αν θες να διατηρήσεις την ελληνικότητα, αν θες να δημιουργήσεις κάτι πραγματικά παγκόσμιο με την ελληνική σφραγίδα, φύγε μακριά από την Ψωροκώσταινα.

ΓΚΡΕΤΑ

Οπως μια ηθοποιός που ξεφεύγει από το μέτρο, η νεαρή Σουηδέζα δεν είναι πια πειστική.  Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν προσπαθεί να επιβάλει στα 3/4 της υφηλίου δόγματα των αυτουργών της περιβαλλοντικής καταστροφής; Οσο για τους γκρετίνους που τη διαφημίζουν, δεν είναι όλοι τόσο γκρετίνοι, Γιάννη μου. Μερικοί βγάζουν πολλά λεφτά από την μπίζνα της οικολογίας. Κανείς, εξάλλου, δεν έχασε κοροϊδεύοντας τον λαουτζίκο.

ΓΚΡΕΤΑ2

Και τώρα που μιλάμε, φίλε μου, τυχεροί είμαστε. Γιατί αν θυμάσαι πριν από 20 – 30 χρόνια οι μισοί θα πεθαίνανε από την τρύπα του όζοντος, όπως μας λέγανε οι γκρέτες της εποχής. Οι οποίες γκρέτες τώρα με τις ΜΚΟ τους έχουν βρει τον μήνα που τρέφει τους δώδεκα.

ΔΕΥΑΛ

Επίθεση εξαπέλυσε το Εργατικό Κέντρο εναντίον του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς (για τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος που φέρει κι αυτό τεράστια ευθύνη για την κατάρρευση της χώρας θα μιλήσουμε άλλη φορά). Επίθεση λοιπόν για τι; Για τα οφίκια. Για τις θέσεις στο Δ.Σ. Ενώ η ουσία είναι άλλη. Κι ας την επεξεργαστεί ο Ταγκαλέγκας αν θέλει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός. Η Λιβαδειά έχει το θείο δώρο, το και παγκοσμίως περίφημο, των πλούσιων πηγών. Είναι ο καιρός, μετά την πολυειδή εκμετάλλευση των υδάτων αυτών για ρουσφετολογικούς λόγους, να εκπονηθεί ένα σχέδιο για τη δωρεάν ύδρευση των φτωχών συμπολιτών. Αν προκληθώ, μπορώ να το αναλύσω σε όποιον ενδιαφερόμενο. Αν και νομίζω πως δεν χρειάζεται. Γιατί με έναν τρόπο με πρόλαβε ο Πελετίδης στην Πάτρα.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Επειτα από ένα μήνα φτάνουν σιγά σιγά οι αναπληρωτές στα σχολεία, τα οποία και στη Βοιωτία λειτουργούσαν με κενά και προβλήματα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Από αύριο αρχίζει και η σίτιση στο Μουσικό Γυμνάσιο Λιβαδειάς. Βέβαια λείπουν μερικά τραπεζοκαθίσματα, αλλά εντάξει. Με το πάσο μας…

DANONE

Κανόνε από την πολυεθνική Danone που αποχώρησε από την Ελλάδα. Καλά, πρέπει να ΄ναι πολύ ηλίθιοι, Γιάννη μου, για να μη βλέπουν την ανάπτυξη που έρχεται καλπάζοντας, όπως διαβεβαιώνουν όλοι οι αρμόδιοι και πολλά έγκυρα ΜΜΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

Θέλω να το σκεφτείς καλά, φίλε, αυτό το τελευταίο: Παλιότερα η ερώτηση ήταν τι κόσμο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Τώρα σκέφτομαι καμιά φορά, σε ποια παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο μας.

Ταύτα και μένω

Δ.Λ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο