Τελευταία Νέα

Στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της για έμπρακτη αρωγή στους πυρόπληκτους της Αττικής, προχωρεί ο Ομιλος MYTILINEOS με την ενεργειακή αναβάθμιση του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου και  του όμορου Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει την αναβάθμιση κτηρίων επιφάνειας 6.000 τ.μ. που καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες 700 παιδιών και αθλητικές δραστηριότητες 1.000 παιδιών από τον πυρόπληκτο Δήμο Ραφήνας αλλά και από γειτονικούς Δήμους, είναι συνολικής αξίας 600.000 ευρώ και υλοποιήθηκε από την METKA της MYTILINEOS.

Σημειώνεται ότι η METKA επέλεξε τις πιο σύγχρονες μεθόδους ανακαίνισης, ώστε να εξασφαλισθεί εκτός από τη συντήρηση και η μέγιστη δυνατή ενεργειακή εξοικονόμηση στο σχολικό συγκρότημα.

Το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνεται με τις επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης φτάνει το 45% για το σχολείο και το 40% για το γυμναστήριο, συγκριτικά με την προηγούμενη κατάσταση, αφού αντικαταστάθηκαν τα εξωτερικά κουφώματα και οι μονώσεις οροφής γυμναστηρίου, όσο και τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα θέρμανσης, ψύξης, φωτισμού και διαχείρισης θερμού νερού.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, υλοποιήθηκαν και επιπλέον παρεμβάσεις που κρίθηκαν αναγκαίες για τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας, της λειτουργικότητας, καθώς και της προστασίας μαθητών και διδασκόντων:

  • Μελέτη ενεργειακής πυροπροστασίας,
  • Συστήματα σκίασης αιθουσών, κλειστού γυμναστηρίου και η ανέγερση νέου στεγάστρου εξωτερικών κερκίδων σχολείου,
  • Εγκατάσταση νέου ανελκυστήρα ΑΜΕΑ και βελτίωση εξωτερικών προσβάσεων ΑΜΕΑ,
  • Επισκευές και συντήρηση των όψεων και των στοιχείων φέροντος οργανισμού,
  • Εγκατάσταση νέου συστήματος αντικεραυνικής προστασίας και συστήματος προστασίας από κρουστικές υπερτάσεις,
  • Συντήρηση και εμπλουτισμός χώρων πρασίνου,
  • Ανακατασκευή περιμετρικής περίφραξης και μάντρας, καθώς και κιγκλιδωμάτων δώματος σχολείου.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου για την παράδοση του έργου, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, παρευρέθηκαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Την MYTILINEOS εκπροσώπησαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κ. Σόφη Δασκαλάκη – Μυτιληναίου, αλλά και στελέχη του Τομέα Έργων EPC – METKA.

Ο Τομέας Έργων EPC – METKA, επιπλέον, συνέπραξε αφιλοκερδώς μαζί με άλλες ιδιωτικές εταιρείες στην επιχείρηση καθαρισμού οικοπέδου στο Μάτι, από επικίνδυνη καύσιμη ύλη.

Τέλος, η MYTILINEOS προχώρησε στη δωρεά 6 αυτόνομων πυροσβεστικών οχημάτων στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο