Τελευταία Νέα

Τους  αγώνες των Ελλήνων  στους Βαλκανικούς πολέμους για την απελευθέρωση της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης καταγράφει μια μοναδική κινηματογραφική παραγωγή του 1913, τα δικαιώματα της οποίας εξασφάλισε το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας  από τα αρχεία του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και θα την παρουσιάσει με την αρωγή του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας στο Αμφιθέατρο του Μουσείου, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

Η ταινία, που τιτλοφορείται «Με τους Ελληνες στη γραμμή του πυρός», ανακαλύφθηκε και αποκαταστάθηκε πρόσφατα στην Αμερική, ενώ  η πρώτη προβολή της μετρά ήδη 106 χρόνια. Στην Ελλάδα θα είναι η δεύτερη φορά που θα παρουσιαστεί χάρη στην εργώδη προσπάθεια του Λαογραφικού Μουσείου.

Την παρουσίαση και τον σχολιασμό έχει αναλάβει η Βασιλική Τσιτσοπούλου, Δρ. Συγκριτικής Φιλολογίας και Κινηματογραφικών Σπουδών στο Πρόγραμμα Νέων Ελληνικών του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα των ΗΠΑ, ενώ ο Ταγματάρχης και στέλεχος της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού  Ιωάννης Μπόγρης θα αναφερθεί στο  ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εκτυλίσσονται τα γεγονότα της ταινίας.

«Με τους Ελληνες στη γραμμή του πυρός»
Αμφιθέατρο Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019
Ωρα προβολής: 8.00 μ.μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο