Τελευταία Νέα

Επταήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους διοργανώνει το Angelina’s Travel στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. Το ταξίδι, με εκκίνηση από τη Λιβαδειά, είναι οργανωμένο με τη γνωστή υψηλή ποιότητα υπηρεσιών του Angelina’s Travel, που περιλαμβάνει τη διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων δίπλα ακριβώς στον Πανάγιο Τάφο, εντός των τειχών της παλιάς Ιερουσαλήμ.

Ομως ένα ταξίδι στους Αγίους Τόπους δεν είναι μόνο η άνεση, οι ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις και περιηγήσεις, τα τοπία και τα μνημεία, οι προνομιακές τιμές. Δεν είναι καν κυρίως αυτό. Είναι μια υπαρξιακή αναζήτηση, είναι το δέος  να περπατάς στα βήματα του Κυρίου, μέσα από τη σιωπή του υπερβατικού, τους ψιθύρους των διδαχών του που παραμένουν επίκαιρες, τους λυγμούς του μαρτυρίου του, το δράμα του προαιώνιου ανθρώπου στο βλέμμα του προσκυνητή… μέσα από το φως και το σκοτάδι κι ύστερα πάλι στο φως. Είναι τα λαμπρά μνημεία που για τη δόξα του χτίστηκαν από τα χέρια μυριάδων πιστών… Είναι ακόμα το βαρύ πέλμα της ιστορίας που και σήμερα συνεχίζει να γράφεται στην πιο πνευματική πόλη του κόσμου, στο σημείο συνάντησης των τριών μεγαλύτερων μονοθεϊστικών θρησκειών που διαμόρφωσαν τον σύγχρονο ανθρώπινο πολιτισμό.

Είναι κοινοτοπία να πούμε ότι ένα ταξίδι στους Αγίους Τόπους είναι μια μυστική στροφή στην ψυχή μας που κάθε άνθρωπος οφείλει στον εαυτό του. Κι ενώ δεν είναι το μόνον της ζωής μας ταξείδιον,  είναι ίσως το πιο συγκλονιστικό, το πιο προσωπικό ταξίδι, που βγάζει βαθιά μέσα μας, εκεί που πάντα κάτι μένει ανερμήνευτο και ζητά ολοένα τον προσδιορισμό του.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

1Η ΜΕΡΑ / ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Συγκέντρωση στις 03.00 και αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Απευθείας πτήση για το Τελ Αβίβ στις 06.30.
Αφιξη στις 08.15 στο Τελ Αβίβ και αναχώρηση για τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Λύδδα. Αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα.
Θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών, όπου εκοιμήθη η Παναγία, και το Υπερώο, όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος. Θα συνεχίσουμε με την Πατριαρχική Σχολή που στεγάζεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, η οποία αποτέλεσε την πρώτη κατακόμβη όπου ο Απόστολος Πέτρος κήρυξε την ημέρα της Πεντηκοστής.
Επίσκεψη στην Αγία Γεθσημανή με προσκύνημα στον Τάφο της Παναγίας, στην θαυμαστή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, στους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Αννης, και του Ιωσήφ του Μνήστορος.
Κατόπιν, επίσκεψη στην Ιερά Μονή του πρωτομάρτυρα Στεφάνου, στον Τάφο του Προφήτη Δαυίδ, τον τόπο στον οποίο συντελέστηκε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και στην οικία του Αγίου Ιωάννη.
Αφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση.
Το απόγευμα, επίσκεψη στα εντός του Μεγάλου Ναού προσκυνήματα, στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού, στον Ναό της Αναστάσεως, στον Γολγοθά, στην Αγία Αποκαθήλωση, στο Παρεκκλήσιο της Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού και στα άλλα προσκυνήματα, αλλά και σε περισσότερα από δέκα παρεκκλήσια τα οποία βρίσκονται στον τεράστιο αυτό χώρο, όπως ο Τάφος του Ιωσήφ, το Μη Μου Απτου, η Ταφή του Κρανίου του Αδάμ, τα παρεκκλήσια του Λογγίνου και της Αγίας Ελένης, η Κολώνα του Δαρμού.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ / ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ  – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την όαση της Ιεριχούς, την αρχαιότερη πόλη του κόσμου. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Χοτζέβα, όπου βρίσκεται το Σπήλαιο του Προφήτη Ηλία, το Σαραντάριο όρος όπου ο Κύριος νήστεψε 40 ημέρες, την Ιερά Μονή Προφήτου Ελισαίου, όπου βρίσκεται η Συκομορέα του Ζακχαίου. Κατά την περιήγησή μας στα αρχαιολογικά ευρήματα θα θαυμάσουμε την καταπληκτική θέα της όασης του Ιορδάνη ποταμού.
Αναχωρούμε από την Ιεριχώ μέσω του Κουμράν, όπου βρέθηκαν τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Στη συνέχεια θα κατεβούμε στη Νεκρά Θάλασσα, 416 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στο χαμηλότερο σημείο της γης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα.

3Η ΜΕΡΑ / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ

Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη ξενάγησή μας αρχίζοντας από την περιοχή της Γαλιλαίας. Θα επισκεφθούμε το όρος Θαβώρ, όπου έγινε το θαύμα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τη Ναζαρέτ, την Κανά όπου έγινε το πρώτο θαύμα του Κυρίου με τον οίνο. Ακολουθεί επίσκεψη στην Τιβεριάδα, όπου θα δούμε την οικία του Αποστόλου Πέτρου και το Κέντρο Αποστολής και Διδασκαλίας του Χριστού. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μια πανοραμική θέα της λίμνης Τιβεριάδος, όπου έγινε το θαύμα του πολλαπλασιασμού των ιχθύων και το σημείο όπου ο Κύριος έδωσε τις οκτώ εντολές Αγάπης. Θα κάνουμε μια στάση για μια συμβολική βάπτιση στον Ιορδάνη ποταμό, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΙΝΑ

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για την Τάμπα στα σύνορα Ισραήλ – Αιγύπτου. Διέλευση συνόρων και άφιξη αργά το απόγευμα στο Σινά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. Προαιρετικά, το βράδυ ανάπαυση στην Αγία Κορυφή.

5Η ΜΕΡΑ / ΣΙΝΑ

Εκκλησιασμός στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Ξενάγηση στη Μονή και προσκύνημα στα Λείψανα της Αγίας Αικατερίνης. Ξενάγηση στο Μωσαϊκό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Αγία Βάτο, στο Οστεοφυλάκιο, στο παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Μετά θα επισκεφθούμε το Σκευοφυλάκιο της Μονής που περιλαμβάνει βιβλία από τη Βιβλιοθήκη της Μονής και εικόνες από τη συλλογή της Πινακοθήκης, ανεκτίμητης πνευματικής, ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6Η ΜΕΡΑ / ΣΙΝΑ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Αναχώρηση και επιστροφή στην Ιερουσαλήμ. Διέλευση συνόρων μέσω της Ερυθράς Θαλάσσης. Μετά από μια ενδιαφέρουσα διαδρομή κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας και των συνόρων Ισραήλ – Ιορδανίας, άφιξη στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τη Φυλακή του Χριστού, το Πραιτώριο και εν συνεχεία θα περπατήσουμε την Οδό του Μαρτυρίου προς τον Γολγοθά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Βηθλεέμ, όπου θα επισκεφθούμε τη Βασιλική της Γέννησης και το Σπήλαιο των Νηπίων. Επόμενος σταθμός το Χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου και την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια, την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ιερά Μονή Αγίου Συμεών-Κατά Μόνας. Το απόγευμα μεταφορά με πούλμαν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και αναχώρηση στις 19.15 για την Αθήνα. Αφιξη στην Αθήνα στις 22.05 και επιστροφή στη Λιβαδειά.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται

Μεταφορά από Λιβαδειά – αεροδρόμιο – Λιβαδειά.
Εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα.
Τέσσερις διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων (εντός των τειχών).
Δύο διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στο Σινά.
Ταξί για το όρος Θαβώρ.
Ταξί για τον Αγιο Σάββα.
Ελληνόφωνος ξεναγός στα Ιεροσόλυμα.
Ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλιση σύμφωνα με την ΕΕ.
Φόροι αεροδρομίου.
Βίζα Αιγύπτου.

Δεν περιλαμβάνονται

Φιλοδωρήματα ανά ημέρα, 3 ευρώ.
Ποτά, νερό και προσωπικά έξοδα.

Τιμή

Τιμή κατ’ άτομο, 965 ευρώ. Διαφορά μονόκλινου, 180 ευρώ.

 

Δηλώστε τη συμμετοχή σας.

Angelina’s Travel

Φίλωνος 6, Λιβαδειά

τηλ. 22610 22057 – 22610 27454 και κιν. 6944 930 990

– www.angelinastravel.com.

 

One thought on “Επταήμερη εκδρομή στους Αγίους Τόπους με το Angelina’s Travel

  1. Ο/Η παραβαν λέει:

    τέλειο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο