Τελευταία Νέα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

 

Μια εντυπωσιακή και συγκινητική εκδήλωση ήταν το μουσικό σήμα λήξης της σχολικής χρονιάς  για το Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς το βράδυ της Κυριακής στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας. Οι νεαροί μαθητές ξεπέρασαν ομολογουμένως τις προσδοκίες και ενθουσίασαν με τις μουσικές  επιδόσεις τους το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα και καταχειροκρότησε το άρτια καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Η συναυλία Λήξης του Μουσικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2018-2019 άνοιξε με τη Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής με μικρασιάτικα τραγούδια και συνεχίστηκε με μουσικές από την Κέα και την Ανατολική Ρωμυλία. Η ελληνική έντεχνη μουσική, όπως ήταν φυσικό, έφερε στα αυτιά και στα χείλη των παρισταμένων μελωδίες και στίχους από τους μεγάλους Ελληνες συνθέτες, που δεν θα μπορούσε παρά να έχουν δικαιωματικά τον δικό τους χώρο στο ρεπερτόριο. Ορχηστρικά κομμάτια και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Διονύση Σαββόπουλου, του Μάνου Λοΐζου, των Κατσιμιχαίων και του Λουκιανού Κηλαϊδόνη, απέτισαν ένα φόρο τιμής στους μεγάλους δημιουργούς που έχουν σφραγίσει με την ποιότητά τους τη μετάβαση του ελληνικού τραγουδιού σε μια δημοφιλή έντεχνη προσέγγιση.

Το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων ήταν η επιβράβευση της δίφωνης χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς για την αξιόλογη παρουσία της, υπό τη διεύθυνση της Ηρώς Παναγιωτοπούλου, που κατέδειξε το εύρος των δυνατοτήτων τους για τα σπουδαία και τα υψηλά. Ας σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργεί το Μουσικό Σχολείο στη Βοιωτία και εκτός των άλλων από το ορατό και ακουστικό αποτέλεσμα συνάγεται πως η καλλιτεχνική επένδυση αποδίδει πολλαπλά και πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους μαθητές, αλλά και για όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Τα παιδιά στο Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς διδάσκονται τρία όργανα. Στα υποχρεωτικά εντάσσονται ο παραδοσιακός ταμπουράς και το πιάνο για την ευρωπαϊκή μουσική, ενώ στα όργανα επιλογής περιλαμβάνονται τα ντραμς, η τρομπέτα, το βιολί, το φλάουτο και η κιθάρα.

Μετά τη λήξη της συναυλίας, χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Βοιωτίας Ν. Θηβαίος, η αντιπεριφερειάρχης Φ. Παπαθωμά, η δήμαρχος Γ. Πούλου και ο διευθυντής της Β’βάθμιας Α. Καρκάνας, όπως και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Συγκινημένη, αλλά και δικαιωμένη, η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βιβή Κοροπούλη αναφέρθηκε στις τοπικές αρχές, στην τοπική κοινωνία, σε όλους όσοι πλαισίωσαν την πρώτη γιορτή της πρώτης χρονιάς με λόγια θερμά και βαθιά ανθρώπινα: “Αγκαλιάστε, στηρίξτε, αγαπήστε αυτό το Σχολείο. Αποτελεί ένα κόσμημα για τη Βοιωτία, για τη Στερεά, για την Ελλάδα“.

Η προσεγμένη οργανωτικά και άψογη καλλιτεχνικά εκδήλωση του κυριακάτικου απογεύματος επιβεβαίωσε ότι  η «δουλειά» που έχει γίνει  από καθηγητές και μαθητές στο ομολογουμένως μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας απέδωσε τους  καρπούς της και αυτό αναπόδραστα δημιουργεί  υψηλές προσδοκίες για το μέλλον. Αυτή ήταν η καταγεγραμμένη αίσθηση που κυριάρχησε στην αίθουσα,  ένα κομμάτι της οποίας μας συνόδευσε και αρκετά μετά το τέλος της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο