Τελευταία Νέα

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Το έλλειμμα διαλόγου για τα πραγματικά μεγάλα ζητήματα και διακυβεύματα των ευρωεκλογών, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία των ευρωεκλογών αναδεικνύει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, αναλαμβάνοντας ως θεσμικός εταίρος πρωτοβουλία ενημέρωσης.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση, με τη συμμετοχή του προέδρου του Συνδέσμου Θεόδωρου Φέσσα και του αντιπροέδρου Ευάγγελου Μυτιληναίου, ενώ παράλληλα θα τρέξουν και άλλες καμπάνιες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

“Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που θα μας εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο να γνωρίζουν τα θέματα και να φροντίσουν να περάσουν τις θέσεις της Ελλάδας στην ΕΕ”, ανέφερε ο κ. Φέσσας. “Είναι άδικη για τις ευρωεκλογές η υποτίμηση που εισπράττουν από τα κόμματα και τους ψηφοφόρους, η Ελλάδα είναι η κατεξοχήν χώρα που θέλει να πετύχει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς το μέλλον της χώρας περνά από την ΕΕ”, ανέφερε από την πλευρά του ο Ευ. Μυτιληναίος.

Μεταξύ των θεμάτων τα οποία ο ΣΕΒ καλεί τα κόμματα να συζητήσουν και να αναδείξουν εν όψει των ευρωεκλογών βρίσκονται τα προγράμματα σύγκλισης, καθώς και θέματα που αφορούν στο επιχειρηματικό περιβάλλον, την βιομηχανία, την ψηφιακή σύγκλιση και το ενεργειακό κόστος.

“Διανύουμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και το διακύβευμα δεν αφορά τις ευρωεκλογές, αλλά αναλώνεται στην πόλωση ενώ, εκτός μεμονωμένων υποψηφίων, η συζήτηση δεν ακουμπά τα ζητήματα, δεν αναλύονται πολιτικές και δεν προβάλλεται η στάση που θα έχουν τα κόμματα στην Ευρωβουλή. Η ΕΕ και τα κράτη – μέλη θα πρέπει να λάβουν θέση στο μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον. Η άνοδος του λαϊκισμού και η αυξανόμενη εσωστρέφεια αλλάζουν ισορροπίες και διαμορφώνουν νέες συμμαχίες. Ο ΣΕΒ εκ του ρόλου του επιλέγει να δώσει ώθηση στον διάλογο για την Ευρώπη. Προτρέπουμε τους Ελληνες πολίτες να συμμετάσχουν με αίσθημα ευθύνης, αναζητώντας τις βέλτιστες προτάσεις και την καλύτερη εκπροσώπηση στα ευρωπαϊκά όργανά”, είπε ο Ευ. Μυτιληναίος.

Ο ίδιος προέταξε το ενεργειακό ζήτημα, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που επιχειρείται η ανασύνθεση της ελληνικής βιομηχανίας, η οποία μπορεί δώσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και καλύτερες θέσεις απασχόλησης.

Από την πλευρά του, ο Θ. Φέσσας τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία χώρα στην Ευρώπη που να μπορεί να σταθεί μόνη στο παγκόσμιο περιβάλλον, υπογραμμίζοντας το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον θα βοηθήσει τις χώρες να σταθούν καλύτερα, με ανταγωνιστικές οικονομίες και καλύτερες θέσεις εργασίας. Ο ίδιος επισήμανε ότι από το 1961, όταν ξεκίνησε η σύνδεση ΕΟΚ – Ελλάδας, ο ΣΕΒ μετέχει ενεργά στα ευρωπαϊκά πράγματα, ενώ το 1962 έγινε μέλος του UNICE, προπομπού της BusinessEurope. Υπενθύμισε δε τη ρήση του παλαιού προέδρου του ΣΕΒ, Λεωνίδα Κανελλόπουλου, ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη. “Πρέπει να τεθούν τα θέματα σε σωστή βάση και να πάνε στην Ευρώπη καταρτισμένοι ευρωβουλευτές, που να μπορούν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα”, είπε, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν μόνο τρεις Έλληνες ευρωβουλευτές έχουν ηγηθεί σημαντικών επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου και μόνο μία φορά η εισήγηση επί του Προϋπολογισμού έγινε από Έλληνα.

“Όπως κάθε εκλογική διαδικασία, οι ευρωεκλογές είναι κορυφαία στιγμή, οι πολίτες όλων των χωρών επιλέγουν τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι θα διαμορφώσουν πολιτικές για το μέλλον και είναι εξίσου σημαντικές με τις εθνικές εκλογές”, ανέφερε εξάλλου ο Ευ. Μυτιληναίος.

Από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Τσουτσοπλίδης τόνισε ότι, στο πλαίσιο της θεσμικής προεκλογικής εκστρατείας, έχει μεγάλη σημασία η παρουσία του ΣΕΒ, που στέλνει ισχυρό κάλεσμα για συμμετοχή στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Πηγή: capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο