Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Λιβαδειά, 3 Μαΐου 2019
Αγαπητέ Γιάννη,
μετά τις απροκάλυπτες απειλές που δέχομαι για τη σωματική μου ακεραιότητα δεν θα πάω στην παρουσίαση του συνδυασμού “Δυναμική Συνεργασία” το βράδυ. Ετσι θα περιοριστώ στις προβλέψεις μου: όταν υπάρχει δυστοκία, όταν ένα ψηφοδέλτιο αργεί να ανακοινωθεί τόσο πολύ ή θα είναι πολύ καλό ή θα είναι πολύ κακό. Εσύ τι νομίζεις ότι θα είναι, Γιάννη μου;
ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
Η αλήθεια είναι ότι βαριέμαι και λίγο αυτά τα βαλκανικά πανηγυράκια όπως το αποψινό. Αλλά γεγονός παραμένει ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσίως απειλείται ο Δημοσιογράφος από τραμπούκους και χούλιγκαν. Φαίνεται ότι η Γιώτα Πούλου δεν μπορεί ούτε να μαζέψει υποψηφίους, ούτε να συμμαζέψει τους φανατικούς οπαδούς της. Πάντως όσο και να έχω τρομοκρατηθεί, εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν υπάρχει ασφαλέστερη απόδειξη της ανικανότητας από τη λεκτική απειλή. Ντον’τ αγχινγκ, Γιώτα μου, ντον’τ αγχινγκ.
ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ
Τώρα εσύ με ρωτάς τι θα γίνει με το οδόστρωμα της Αγίου Φανουρίου και με τη βρύση που τρέχει (φωτό πάνω). Μα δεν προλαβαίνει η δήμαρχος. Την Κυριακή του Πάσχα ας πούμε είχε δύο χορευτικές παραστάσεις, μεσημέρι βράδυ. Μάλιστα το μεσημέρι μπροστά στους χιλιάδες χιλιάδων επισκεπτών της Λιβαδειάς όπως μπορείς να δεις στην κεντρική φωτογραφία που η ίδια η Γιώτα Πούλου ανήρτησε. Και μπορείς να κρίνεις ποιος λέει την αλήθεια για το Πάσχα της Λιβαδειάς. Εγώ ή η δήμαρχος;
ΤΖΑΜΙ
Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να έβαφε το τζαμί του Γαζή Ομέρ πορτοκαλί λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, αν και μου είπαν ότι από τη γειτονιά φάνηκε και ο Μαυρογιαλούρος, Γιάννη μου. Επίσης οι περίοικοι μου είπαν ότι ζουν εκεί στο πάρκινγκ λίγοι ρομά που πουλάνε εορταστικά είδη. Δεν τους είδα. Ούτε η δημοτική αρχή φαντάζομαι.
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ
Ολα αυτά τα μεγάλα έργα προκαλούν καθυστερήσεις και τελικά το Μεγάλο Σάββατο βγήκε ο συνδυασμός της Πούλου για διανομή φυλλαδίων. Ηθελαν οι άνθρωποι να πιουν έναν ρημαδοκαφέ στον ήλιο αλλά όχι. Εκεί, να σε πρήζει ο φιλόδοξος υποψήφιος. Εγώ Γιάννη μου πέτυχα τον Γιάννη τον Ταγκαλέγκα να τα λέει με τον Λουκά τον Καράτζαλη για το νέο δημαρχείο (σε φωτογραφία βέβαια, ούτε καν μακέτο). -Θα το κάνω σπίτι του Πολιτισμού από Σεπτέμβρη έλεγε ο Γιάννης. -Μα μπήκαν ήδη τα συνεργεία, το Δημαρχείο προχωράει απαντούσε ο Λουκάς.
ΕΚΛΟΓΙΚΑ
Πολύ δυναμικά κινείται η Λαϊκή Συσπείρωση στον πρώην Δήμο Χαιρωνείας, όπως και η Συμφωνία Προοπτικής στη Δαύλεια λένε οι πάντα αξιόπιστες πληροφορίες του viotiaplus.gr.
ΣΠΑΝΟΣ
Λείπει ένα Σίγμα στη μεγάλη πινακίδα τους εκλογικού κέντρου του Σπανού στη Λιβαδειά. Εχουν μεγάλη σημασία αυτές οι λεπτομέρειες για τους σκεπτόμενους πολίτες. Και εξίσου μεγάλη ότι δεν το έχει προσέξει κανείς.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΩΠΑΪΔΟΣ
Η φωτιά στα γραφεία του αλήστου μνήμης Οργανισμού έκαψε και χαρτιά αναφέρει μια πληροφορία που δεν μπορεί πια να διασταυρωθεί. Οχι ότι υπάρχει κάτι να αποκρυβεί στον Οργανισμό που αποτελούσε την επιτομή του υπαρκτού ελληνισμού επί πολλά χρόνια. Με ευθύνες απαράγραπτες.
ΘΕΣΠΙΕΣ
Η αγωνιώδης προσπάθεια να μετατραπεί το καταφανώς πολιτικό πρόβλημα σε αστυνομικό δεν πρέπει να μας τυφλώνει κι εμάς Γιάννη μου. Το ερώτημα είναι αν το κράτος όπως συγκροτείται εδώ και 35 χρόνια μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των παιδιών μας. Η απάντηση είναι ένα μεγάλο όχι. Η διάβρωση είναι καθολική και οι ευθύνες του Τσίπρα που την καλύπτει είναι τεράστιες. Οι έχοντες λιγότερα μέσα και οι άτυχοι βρίσκονται στο έλεος των διάφορων πιστολέρο, οι άλλοι, οι νταραβεριτζήδες της εξουσίας, πλουτίζουν πάνω στις τραγωδίες του απλού ανθρώπου.
ΗΘΙΚΗ
Το ξαναγράφω για εμπέδωση: ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Ολοι οι απατεωνίσκοι φροντίζουν να είναι νομότυποι. Αλλά παραμένουν λαμόγια.
ΔΕΗ
Λύχνου σβεσθέντος πάσα ΔΕΗ ομοία.
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσει ο Παγκόσμιος Πόλεμος αλλά δεν είναι και δύσκολο. Κι αυτό γιατί το πρόβλημα εντοπίζεται πια όχι στη δύναμη αλλά στην αδυναμία της Αμερικής.
ΔΑΥΛΕΙΑ
Την Κυριακή και μετά από ευγενική πρόσκληση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παναγιώτη Στουρνάρα θα έχω την τιμή να πω μερικά λόγια για τον εμπρησμό της Δαύλειας τον Μάιο του 1943 στις εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής που οργανώνει ο Δήμος Λεβαδέων  στην όμορφη κωμόπολη του Παρνασσού.
ΑΙΩΝΙΑ
Πασχίζουν, προσπαθούν, αλλά η περιορισμένη τους αντίληψη και η ακόμα πιο περιορισμένη γνώση τους δεν μπορεί να τους βοηθήσει. Δεν ξέρουν ούτε τα βασικά λόγια κι ας έχουν σημαδέψει τον πολιτισμό: “Η Αρετή δεν πεθαίνει ποτέ. Ας ξοδεύονται αιώνια οι τύραννοι σε διαρκή δίωξή της. Δεν καταστρέφουν παρά ανθρώπινα σώματα, οι ψυχές των ενάρετων ανθρώπων απλώς αλλάζουν το περίβλημά τους. Όταν καταστρέφεται ένα, τότε ενσαρκώνονται σε άλλο και μετά σε άλλο, μπαίνουν σε ανθρώπους που από μέσα τους εμπνέουν γενναιόφρονα κινήματα και δεν επιτρέπουν ποτέ στα εγκλήματα των τυράννων να μένουν ατιμώρητα“.
Ταύτα και μένω
Δ.Λ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο