Τελευταία Νέα

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του μικρού οικισμού Ταρσός που ανήκει στην τοπική κοινότητα Κυριακίου του Δήμου Λεβαδέων με την υπόθεση  επέκτασης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας σε γραφική παραλία της περιοχής. Η επένδυση της εταιρείας έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Στερεάς με τη θετική γνωμοδότηση του συμβουλίου της Τ.Κ. Κυριακίου και της συμπολιτευτικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς.

Οταν διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας πρόκειται να εγκαταστήσει ιχθυοτροφεία στην μοναδική παραλία του οικισμού, τον Αλμυρό, οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και το θέμα έφερε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Κοτσικώνας. Τελικά, ο Δήμος Λεβαδέων μετά από σύσκεψη που συγκλήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι στο δημαρχείο απέδωσε τη θετική γνωμοδότηση σε λανθασμένη πληροφόρηση από την  Υπηρεσία Περιβάλλοντος και θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Παρασκευή έχει αποφασιστεί συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας και την τήρηση σκληρής στάσης ώστε οι επενδυτές να τροποποιήσουν το υποβληθέν σχέδιο. Τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και του χωρικού αντιδημάρχου μεγάλες, ιδίως σε περίπτωση δικαστικής σύγκρουσης με την εταιρεία.  Αλλά το κυριότερο που έχει πολλάκις επισημάνει το viotiaplus.gr  είναι η προχειρότητα που η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης.

Οι κάτοικοι του Ταρσού ανήρτησαν το θέμα στο FB από όπου και η φωτογραφία της παραλίας Αλμυρός. Δείτε.

Με θετική γνωμοδότηση τόσο από το δημοτικό συμβούλιο Λιβαδειάς, όσο και από το κοινοτικό συμβούλιο Κυριακίου, δόθηκε το πράσινο φως για εγκατάσταση ιχθυοτροφείων στη μοναδική παραλία του Ταρσού, τον Αλμυρό, που αναμφίβολα αποτελεί το διαμάντι του οικισμού.

Η απόφαση πάρθηκε εν αγνοία των κατοίκων του οικισμού και αν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση, μαζί με τη συνείδηση των αρμοδίων θα αφανιστεί και ο Ταρσός.

Καλούμαστε να παρεβρεθούμε όλοι αύριο 17 Απριλίου 2019 στις 18:00, στη κοινότητα Κυριακίου“.

One thought on “Πίσω ολοταχώς από τον Δήμο Λεβαδέων για τα ιχθυοτροφεία στον Ταρσό

  1. Ο/Η Εντάξει.. λέει:

    Δεν υπήρχε καμία λανθασμένη πληροφόρηση από την υπηρεσία περιβάλλοντος. Κάτι άλλο συνεβει, όπως αυτά που αναφέρθηκαν χθες το βράδυ στο Δ.Σ. από τους δημοτικούς συμβούλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο