Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Λιβαδειά,  20 Μαρτίου 2019

Αγαπητέ Γιάννη,

Πάνε δυο τρεις μέρες όντως. Κι εμένα μου έχει λείψει μια μουσική λαϊκοδημοτική βραδιά με την επιχορήγηση  της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και του Δήμου Λεβαδέων, αλλά ελπίζω το σύνδρομο στέρησης να διαρκέσει λίγο. Τι ελπίζω δηλαδή, είμαι σίγουρος. Λεφτά υπάρχουν, όπως έλεγε και ο global thinker.

 

ΤΣΙΠΡΑΣ

Αυτό δεν το έχει πιάσει ο Αλέξης που ανασύροντας μια σοβαρή θεωρητική προσέγγιση του Σερζ Λατούς μίλησε για ολιγαρκή αφθονία. Λιτή αφθονία, λέει, σε μια χώρα που τα μπουζούκια λειτουργούσαν 6 μέρες την εβδομάδα και τη Δευτέρα έκλειναν όχι γιατί δεν μπορούσαν οι πελάτες, αλλά γιατί ήθελαν να πάρουν μια ανάσα οι αοιδοί και οι αοιδές. Ρε Αλέξη, ρε Αλέξη…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Από όλες τις boring επισκέψεις διάφορων παραγόντων στη Λιβαδειά, Γιάννη μου, καμία δεν είχε το πολιτικό βάρος ώστε να καταγραφεί από το viotiaplus.gr.  Εκείνη που άξιζε δεν έγινε ιδιαίτερα αντιληπτή. Φυσικά δεν υπήρχαν ελικόπτερα να αποβιβάζουν με πανίσχυρους προβολείς συνδικαλιστές ντυμένους την στολή παραλλαγής ούτε φωνές “Πάμε” Πάμε” “Πάμε”. Ομως ένα σασπένς το είχε η φάση.  Η τ. Πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθε για να παραστεί ως συνήγορος υπεράσπισης σε ΕΔΕ συνδικαλίστριας της ΕΛΜΕ Ευβοίας. Οπως ορθά μαντεύεις, η άφιξη της Ζωής ήταν αρκετά επεισοδιακή: η διενεργούσα την ΕΔΕ διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και διέκοψε τη διαδικασία. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελία εκπαιδευτικών που είχαν καταφτάσει για συμπαράσταση, το 4ο Γυμνάσιο έμεινε ανοιχτό στα χέρια των συνδικαλιστών. Ετσι το Πλουτάρχειο είναι ίσως το πρώτο κρατικό κτήριο που καταλήφθηκε κι αν ποτέ γίνει η επανάσταση της Ζωής,  αναμφισβήτητα θα θεωρηθεί η Βαστίλλη της Στερεάς. Τι είπατε; Τι είπατε; Τι είπατε; Ναι, Βαστίλλη κύριε Γιάνν… (ουπς, κόλλησα Ζωηκότητα!).

ΚΩΠΑΪΔΑ

Πολλά τα συσσωρευμένα προβλήματα στην Κωπαΐδα και αυτοί που τα δημιούργησαν εδώ και δεκαετίες ζητούν και πάλι την ψήφο των αγροτών. Νομίζω ότι πρέπει οι ζημιωμένοι αγρότες να τους τιμωρήσουν. Οσο για το χάλι της διαχείρισης της Κωπαΐδας διαχρονικά, γιατί δεν ρωτάνε τον Γιώργη τον Ζιώγα; Εχει πολλά να πει σίγουρα.

ΚΩΠΑΪΔΑ2

Στις 23 Οκτωβρίου 2015 δημοσιεύτηκε στο site της Περιφέρειας Στερεάς η εξής ανακοίνωση: “Σήμερα (22/10/2015) και από ώρα 10.00΄ διεξάγεται από την Ελληνική Αστυνομία, έρευνα, στρεφόμενη κατά συγκεκριμένου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για τη διαπίστωση τέλεσης από μέρους του ποινικού αδικήματος της δωροδοκίας, το οποίο φέρεται να διέπραξε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του και για το συγκεκριμένο θέμα, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική προανάκριση.” Εμαθες τίποτε εσύ Γιάννη μου μετά από 5 χρόνια; Γιατί εγώ δεν άκουσα τίποτα μετά.

ΘΗΒΑ

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για την άσκηση σωματικής βίας σε αρχαιολόγο από την προϊσταμένη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας (δες εδώ https://www.poeyppo.gr/anakinoseis-poe-yppo.html?start=28-); Μεγάλη καθυστέρηση ρε φίλε.  Και από πάνω η συμπαντική σύμπτωση με την  απόσυρση της καταγγέλλουσας από το έργο του Ορχομενού. Πολύ δεν πάει;

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχει αξιόπιστη δημοσκόπηση, αλλά μας είναι χρήσιμες όταν το έχουμε αυτό στο μυαλό μας. Η τελευταία για την Περιφέρεια Στερεάς, που φέρνει πρώτο τον Απόστολο Γκλέτσο παρά τα αλλεπάλληλα παιδαριώδη επικοινωνιακά του λάθη, δείχνει Γιάννη μου το ορθόν της ανάλυσής σου. Οτι ο κόσμος ψάχνει μια λύση έξω από τα σάπια κομματικά και αυτοδιοικητικά μαντριά. Και πως αν η λύση αυτή είναι αξιόπιστη μπορεί να κερδίσει εύκολα τις εκλογές.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Κρίσιμη θα είναι αυτή η εβδομάδα για τον ΑΣΤΕΡΙΞ. Οχι γιατί θα πάει στη Ρώμη, αλλά γιατί θα πάει στη Λιβαδειά.

ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ

Η δήμαρχος κα Πούλου σε ερώτηση δική μου μάι φρεντ  δήλωσε ότι δεν υπάρχει αλλαγή ονομασίας επί των ημερών της. Για την οδό Ασωπίχου ο λόγος στο γήπεδο, αλλά η Γιώτα επέμενε ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση. Εν τέλει πληροφορούμαι ότι υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου Λιβαδειάς για ονοματοδοσία ανώνυμης οδού στο γήπεδο. Και πάντως εκείνος που έχει κάνει την ονοματοδοσία είναι αγράμματος. Οπως βλέπεις “οδός Ασώπιχος” γράφει ως να ήταν άκλιτο ή τριτόκλιτο (Ασώπιξ ας πούμε) αντί του ορθού “Οδός Ασωπίχου”. Φουλ της σπατάλης και της προχειρότητας και της σαχλαμάρας δηλαδή. Δες στις φωτογραφίες.

 

ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ

Για προσωπικούς-επαγγελματικούς λόγους (και μάλλον ευχάριστους) αποχώρησε από τον συνδυασμό Αλλάζουμε Σελίδα ο επιχειρηματίας Λουκάς Γουργιώτης.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Τι θέση να πάρω ρε φίλε στις φήμες για δημοτικές συνεργασίες, ιερές ή ανίερες; Από τα γνωστά πρόσωπα όλα να τα περιμένεις: τέτοια η στάνη, τέτοιο και το τυρί θα έχεις. Χρειαζόμαστε ριζική κριτική και ακόμα πιο ριζική αλλαγή. Το τέλμα είναι βαθύ και οι καιροί κρίσιμοι.

ΜΙΧΑΣ

Κι αυτή η κριτική που ασκώ Γιάννη μου στις αυτοδιοικητικές παρατάξεις είναι σκληρή αλλά δίκαιη. Το πράγμα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μεμονωμένοι υποψήφιοι που να αξίζουν. Στην Λιβαδειά με τον Ταγκαλέγκα κατέρχεται -νομίζω για πρώτη φορά- ο γνωστός μηχανολόγος και επιχειρηματίας του ORION Travel Δημήτρης Μίχας.  Που αν χρειαζόμαστε ανθρώπους της πιάτσας -και ένα Δημοτικό Συμβούλιο χρειάζεται και μερικούς ανθρώπους της πιάτσας- θεωρώ ότι είναι από τους καταλληλότερους.

 

ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΙΚΩΝ

Το Σάββατο στις 23 του Μάρτη θα γίνει η απονομή των βραβείων του 7ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ που έχει εξελιχθεί σε ένα θεσμό πανελληνίου κύρους. Στην Αστραδενή στις 7.00 μ.μ. θα ακούσουμε τους βραβευμένους να απαγγέλλουν και θα μιλήσουμε για την ποίηση. Ξέρω ότι θα ήθελες να είσαι εκεί -θα σου έχω ρεπορτάζ.

 

 

 

Ταύτα και μένω

Δ. Λ.

 

2 thoughts on “Γράμματα από τη Λιβαδειά28

  1. Ο/Η εωσφόρος λέει:

    Να μετονομαστεί σε Οδό Άσχετων.

  2. Ο/Η Φίνος Φιλμ λέει:

    -Εσείς μωρέ οι δημοσιογράφοι διαφθείρετε τον κόσμο με αυτά που γράφετε…
    -Εμείς γράφουμε αυτά που κάνετε εσείς
    -Να μην τα γράφετε
    -Εσείς να μην τα κάνετε
    -Όχι, εμείς θα τα κάνουμε
    -Ε, τότε κι εμείς θα τα γράφουμε!(Η βίλα των οργίων)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο