Τελευταία Νέα

 

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 τέθηκε σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για αιτήσεις προνοιακών αναπηρικών και διατροφικών επιδομάτων μέσω του ΟΠΕΚΑ.

 

Η ηλεκτρονική αίτηση είναι διαθέσιμη για:

  • Αιτήσεις που υποβάλλονται για πρώτη φορά
  • Αιτήσεις που αφορούν την παράταση χορήγησης προνοιακών παροχών για όσους έχουν γνωμάτευση ορισμένου χρόνου από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ.
  • Αιτήσεις που αφορούν δικαιούχους οι οποίοι έχουν γνωμάτευση  σε ισχύ από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση είτε για αρχική χορήγηση είτε για παράταση.

Για την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος  πρέπει:

  1. Να προσκομίσει έγγραφο απόδοσης ΑΜΚΑ ή να γνωρίζει το ΑΜΚΑ του.
  2. Να προσκομίζει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο.
  3. Να προσκομίζει φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας τραπεζικού λογαριασμού (τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.), με δικαιούχο ή συνδικαιούχο της προνοιακής παροχής.
  4. Αν είναι αλλοδαπός, πρέπει να προσκομίσει και  την άδεια διαμονής.
  5. Αν υποβάλλει την αίτηση τρίτο πρόσωπο (γονέας, εκπρόσωπος, δικαστικός συμπαραστάτης κτλ) πρέπει να προσκομίζει εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο, ταυτότητα και ΑΜΚΑ του ωφελούμενου, καθώς και τα αντίστοιχα έγγραφα του εξουσιοδοτημένου ατόμου.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των κατοίκων του Δήμου Λεβαδέων υποβάλλονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λεβαδέων  που βρίσκεται στην οδό Δωδεκανήσου 12 και λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή τις ώρες 07:00 έως 15:00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο