Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Το αδιαχώρητο επικράτησε στην παρουσίαση του Σύντομου Χειμώνα της Ληστοκρατίας το βράδυ της Παρασκευής στην Αγία Παρασκευή Λοκρίδας. Η μεγάλη προσέλευση αλλά κυρίως το ενδιαφέρον του κοινού έδωσε μια αγαπητική και θερμή υπόσταση στην βραδιά που ήταν επιτυχημένη με τον τρόπο της βαθιάς ουσιαστικής επικοινωνίας, με τη μορφή που εκπληρώνεται ο πραγματικός στόχος μιας λογοτεχνικής σύναξης.

Ασφαλώς οι εκλεκτοί ομιλητές η Γιώτα Πούλου, η Λούση Λουκαδάκου, η Βικτώρια Κουσίδου, ο Dimitris Fafoutis, ο Βασίλης Τσακίρογλου προσέγγισαν πολύπλευρα το έργο και αποκάλυψαν πτυχές αθέατες με τρόπο κατανοητό και σύγχρονο. Το πυκνό χειροκρότημα του κοινού μετά από κάθε ομιλία επικυρώνει την απήχηση της σοβαρής δουλειάς/μελέτης που κατέθεσαν στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής Λοκρίδας.
Ο Dimitris Kontogiannis και ο ΄Giorgos Kotsinis με τα ληστρικά τους τραγούδια άγγιξαν χορδές μιας παλιάς κρυμμένης ευαισθησίας. Και δεν νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερος έπαινος από αυτό που ένιωσα εγώ και ολόκληρη η αίθουσα: ήταν συγκινητικοί.

Δεν έχω λόγια για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής που διοργάνωσε μια εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών με την πρόεδρο Βούλα Καρανάσιου να συντονίζει όχι μόνο την συζήτηση αλλά τα πάντα όλα.

Πολύ θετικά είναι και τα σχόλια για τον μπουφέ με παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα δημιουργημένα από χέρια έμπειρα και εμπνευσμένα.

Συγκλονιστική ήταν η παρουσία του κοινού, η αγάπη προς το έργο μου και προς εμένα προσωπικά κάνοντάς με να περάσω ένα από τα ωραιότερα βράδια σε αυτό το μακρύ ταξίδι του Σύντομου Χειμώνα της Ληστοκρατίας.
Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.

Δείτε το φωτορερτάζ. Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Καλπύρη (

.

 

One thought on “Ο Σύντομος Χειμώνας της Ληστοκρατίας στην Αγία Παρασκευή και 22 φωτογραφίες

  1. Ο/Η Mist λέει:

    Για τον μόνιμο πια χειμώνα της ληστοκρατιας πότε θα γραψεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο