Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Λιβαδειά 9 Ιανουαρίου 2019

Αγαπητέ Γιάννη,

Η Σοφία, ορθή όπως την αποκαλούν τα ιερά μας κείμενα, δεν προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στις επικοινωνίες πέρα από το ψύχος. Ο νεαρός και παράτολμος Τηλέμαχος όμως είχε την ατυχία να προκαλέσει συσκέψεις αντιμετώπισής του. Συσκέψεις χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο ή μάλλον με στόχο την προβολή διαφόρων συντονιστών που θα επιδιώξουν την επανεκλογή τους στον Μάιο μέσα από κανάλια και blogs. Αυτό ήταν το λάθος. Με το που συντονίστηκαν οι υπηρεσίες μετά τη συνάντηση της 6ης Ιανουαρίου υπό τον Κ. Μπακογιάννη έκλεισε για 6 ώρες η Εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης (και προσπαθούσε ο Σπανός στα ραδιόφωνα να εξηγήσει τα αιωνίως ανεξήγητα για τον Χατζηπετρή), αποκλείστηκαν άνθρωποι στη Φθιώτιδα και την Εύβοια και γενικά η κατάσταση επιδεινώθηκε αρκετά. Το συμπέρασμα είναι ότι όταν η ανεπάρκεια αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του πολιτικού τοπίου το χιόνι δεν το ομορφαίνει αλλά το επιβαρύνει.

 

Η κακοκαιρία και το δριμύ ψύχος δεν πάγωσαν  τις προεκλογικές κινήσεις των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Φυσικά το ενδιαφέρον των πολιτών είναι περιορισμένο γιατί περιορισμένου ενδιαφέροντος είναι και οι αυτοπροτεινόμενοι σωτήρες. Δες π.χ. τη φωτογραφία που ανήρτησε στο Facebook 0 Georgios Ziogas.

 

  • Εδώ βλέπουμε εναργώς το χθες να συναντά το προχθές και μαζί να προσπαθούν να παραστήσουν το αύριο. Υπάρχει περίπτωση να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τη Λιβαδειά ένα τέτοιο σχήμα ακόμα κι αν ενωθεί; Σοβαροί να είμαστε, Γιάννη μου.
  • Δεν έχω εξακριβώσει την αιτία για τον εκνευρισμό που υπάρχει διάχυτος στην παράταξη της δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου.
  • Εκτός αν πρόκειται για τον φόβο που προκαλεί ο μεγάλος, ο φανερός, ο υπαρκτός χώρος για ένα ακόμη δημοτικό σχήμα, για τον ίλιγγο μπροστά στο χάσμα που έχει ανοίξει η απονομιμοποίηση στα μάτια του κόσμου όλων των προσώπων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξ-υπηρέτησαν την υποδούλωση της Ελλάδας μετά τη μεταπολίτευση. Σου έχω γράψει πολλές φορές για την αναγκαιότητα να βγει η Λιβαδειά από το τέλμα. Η επιβεβαίωση αυτής της ανάγκης είναι καθημερινή, δεν νομίζω ότι χρειάζεται επιχειρηματολογία γι’ αυτό. Προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει κινητικότητα αλλά όχι και πληροφόρηση για ευνόητους λόγους. Εκείνο που πρέπει να κρατήσεις φίλε μου είναι ότι όλες οι συγκρούσεις είναι στο τέλος τέλος ηθικές, εκεί παίζεται το παιχνίδι. Εκεί θα κριθεί και τώρα.
  • Στην Αράχωβα βρέθηκε για τις γιορτές ο Κυριάκος με την κόρη του Δάφνη. Δεν ξέρω αν βρήκε υποψήφιο για τον Δήμο ΔΑΑ μετά τις φημολογούμενες όσο και αλλεπάλληλες αρνήσεις ή αν τελικά ο Τσεκούρας θα αποτελέσει τη λύση.
  • Στη δεξίωση του μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου βρέθηκαν αρκετοί τοπικοί παράγοντες και η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική όπως διακρίνεται στη φωτογραφία που πήρα από το FB και το e-sterea.gr (και πρόσθεσα τη λεζάντα) .
  • Μετά την εκδήλωση στη Μητρόπολη η υποψήφια περιφερειάρχισσα (sic, νέα συριζέικα ήθη) Κατερίνα Μπατζελή ενέσκηψε στα κεντρικά καταστήματα της Λιβαδειάς και χαιρετούσε τους ανύποπτους πολίτες, οι οποίοι ανταπέδιδαν χωρίς ιδιαίτερο είναι η αλήθεια ενθουσιασμό. Αντίθετα ιδιαίτερο ενθουσιασμό επεδείκνυε ο συνοδός της και υποψήφιος στην παράταξή της ο Μάκης ο Καρακικές. Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε ή είναι το φυσικό του; Δεν ξέρω να σου πω.
  • Ο Απόστολος ο Γκλέτσος πρέπει να βαριέται πολύ.  Πολύ όμως. Το επεισόδιο με τον πολιτευτή είναι, φίλε μου Γιάννη, ενδεικτικό της ποιότητας των ανθρώπων που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης στους ΟΤΑ.
  • Ενας ασφαλής τρόπος για να αντιληφθείς πόσο πειστικός δημαγωγός είναι ο Τσίπρας  όταν μιλάει για οικονομική ανάκαμψη είναι ότι ορισμένοι -όχι όλοι- στη Λιβαδειά τον πιστέψανε και έβαλαν την πρόσκληση για την κοπή της πίτας τους στα 20 ευρώ κατ’ άτομο.
  • Στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή τοποθετήθηκε ο κ. Θηβαίος για το  σ/ν “Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις”. Σε μια ομιλία-καταπέλτη διανθισμένη με συναισθηματικά ποικίλματα ο Βοιωτός βουλευτής είπε πολλά και αυτονόητα αλλά με μια ψυχρή συγκίνηση που είναι δύσκολο να πετύχει ένας μέτριος ρήτορας. Σε ένα σημείο λόγου χάριν λέει: “Νομίζω, ότι πρέπει να δούμε πιο ανοιχτόκαρδα, αυτή τη μεγάλη προοπτική που ανοίγει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για την Βοιωτία κ.λπ. κ.λπ”. Ετσι τρυφερά, ανοιχτόκαρδα, αντιμετωπίζει την τραγική στο βάθος της ανθρώπινη συνθήκη ο κ. Θηβαίος και οι παρατηρητικοί το διαπίστωσαν για μια ακόμα φορά στον τρόπο που κρατούσε το περιστέρι κατά τη ρίψη του σταυρού στα Θεοφάνια: απαλά, προστατευτικά, λίγο έκπληκτα.  Ας λένε οι κακεντρεχείς  ότι δεν ταιριάζουν σε έναν αριστερό τέτοιες τελετουργίες.  Μια χαρά χαίρεται το πόπολο. 

Ταύτα και μένω

Δ.Λ.

 

 

 

4 thoughts on “Γράμματα από τη Λιβαδειά13

  1. Ο/Η Χάρης Φλουδόπουλος λέει:

    Ο Ρούσσαρης γιατί επιμένει να μας χαλάει την αισθητική με την παρουσία του;; Δεν βρέχει, τον φτήνουν … Και μαζί του κουβαλάει και αυτόν τον έρμο το Σωτηρόπουλο.

    1. Ακόμα και η προβοκάτσια χρειάζεται έαν άλφα επίπεδο. Οι περισσότεροι από τους εικονιζόμενους στην πρώτη φωτογραφία είναι φίλοι μου. Υπάρχει βαθιά πολιτική διαφωνία αλλά δεν έχω τίποτα προσωπικό με τους ανθρώπους. Το σχόλιό σου είναι εκτός θέματος και χαρακτηρίζει εσένα.

      1. Ο/Η Floudopoulos Charis λέει:

        Τις φωτογραφίες των φίλων σου στο προσωπικό σου άλμπουμ, όχι σε μέσο πολιτικού επηρεασμού και διαφήμισης … Ευχαριστώ !!

        1. Αυτό κι αν είναι εκτός θέματος. Η φωτογραφία συνοδεύεται από πολιτικό και αιχμηρό σχόλιο. Ξέπλυμα προσώπων και διαφημίσεις μπορείς να βρεις σε τόσα άλλα site και κανάλια όχι στο viotiaplus.gr όμως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο