Τελευταία Νέα

 

Με την Επίσημη Δοξολογία στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου & Ευαγγελιστού Λουκά, την λιτάνευση της Εικόνας του και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης εορτάστηκε σήμερα Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, ο Πολιούχος μας Άγιος Ευαγγελιστής Λουκάς και η 74η Επέτειος Απελευθέρωσης της Λαμίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

 

 

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη για τον εορτασμό του πολιούχου Ευαγγελιστή Λουκά και την 74η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Λαμίας

 

 

«Εβδομήντα τέσσερα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που απελευθερώθηκε η πόλη μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και ο Δήμος Λαμιέων, ανήμερα της εορτής του πολιούχου μας Αγίου Λουκά, γιορτάζει και τιμά όλους όσους συντέλεσαν στην απελευθέρωση της Λαμίας και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ιστορικός περίπατος, έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού, μουσικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνονται στο φετινό εορτασμό που έχει ως στόχο τη διάσωση της ιστορικής μνήμης. Ένας στόχος διαχρονικός όσο και απαραίτητος για την αυτογνωσία αλλά και το μέλλον του τόπου μας»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο