Τελευταία Νέα

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ. θα δοθεί σε σκηνοθεσία Αντώνη Παπαδόπουλου η  παράσταση “Ο Αθλιος Φρουρός των Ερειπίων” από τη θεατρική ομάδα ΣΙΠΥΛΟ της Ένωσης Μαγνησίας Μικράς Ασίας στο Πέτρινο Θέατρο Λιβαδειάς, στην Κρύα. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λεβαδέων και ο Σύλλογος Μικρασιατών Λιβαδειάς στο πλαίσιο των Τροφωνίων 2018. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

“Ο Αθλιος Φρουρός των Ερειπίων”

ΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΩΑΔΕΣ: Με κύριο άξονα τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, το έργο περιγράφει τη μαρτυρική πορεία των γυναικών της Μικρασίας, από την Τροία ως τη φωτιά του ’22. Η κοινή μοίρα-πορεία των προσφύγων μέσα στο χρόνο, αλλά και η μοίρα του στρατιώτη-«νικητή», που καλείται να πληρώσει το βαρύ τίμημα της νίκης των αρχηγών του.

Διασκευή-σκηνοθεσία: Αντώνης Παπαδόπουλος

Διδασκαλία Χορού: Ευγενία Πασπαλά

Κοστούμια: Δώρα Νικολακοπούλου

Παίζουν αλφαβητικά: Βέρα Βαρούτη, Κατερίνα Γεωργαρίου, Σοφία Ηλιάδου,  Μαίρη Θωίδου, Κλειώ Κοντού, Δώρα Νικολακοπούλου, Άρτεμις Παβέλλα, Πόπη Σπανάκου, Κώστας Τσατσαρώνης

 

ΣΙΠΥΛΟ

Η νεοσύστατη ερασιτεχνική θεατρική Ομάδα «Σίπυλο» της Ένωσης Μαγνησίας Μικράς Ασίας, με έδρα τη Νίκαια, είναι μία από τις ελάχιστες αμιγώς μικρασιατικές θεατρικές ομάδες της Ελλάδας.

Δημιουργήθηκε για να προάγει έργα με θέμα τη Μικρασία και τους πρόσφυγες πριν και μετά το 1922, από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα με μεγάλη πείρα σε έργα που αφορούν τις Αλησμόνητες Πατρίδες: Έξοδος 1992, Σιπυλίνα 1992, Η νύφη- Μαρίτσα η πρόσφυγγα 1995, Η συνάντηση της Σμύρνας με την Κασσάνδρα 2000, Βασίλισσα 2003, Μας χωρίζει μια θάλασσα 2009, Όλα καλά 2010, Πολυθέαμα 1923 2011, Μελί το ελληνοχώρι (ντοκιμαντέρ 2006), Νίκαια: Οι πρώτοι κάτοικοι 2005 κ. ά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο