Τελευταία Νέα

Την Δήμαρχο Λεβαδέων  Γιώτα Πούλου επισκέφθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Σωκράτης Φάμελλος στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε ολόκληρη τη χώρα για την επίσπευση και τον έλεγχο υλοποίησης των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Ο κ. Φάμελλος συνοδευόταν από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου ενώ στην συνάντηση συμμετείχε ο βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λεβαδέων και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Λεβαδέων.

Στη συνέχεια ο Υπουργός και η Δήμαρχος Λεβαδέων μετέβησαν στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου όπου η Δήμαρχος καλωσόρισε και ευχαρίστησε  τον κ. Υπουργό για την επίσκεψή του.

Ο Υπουργός ενημέρωσε αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με την κυβερνητική πολιτική για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, υπογραμμίζοντας ότι η υγειονομική ταφή των απορριμμάτων αποτελεί υποχρέωση για την ικανοποίηση παλαιότερων δεσμεύσεων της χώρας, καθώς ο πρωταρχικός στόχος, σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό είναι η ανακύκλωση των απορριμμάτων στην πηγή.  Ο Υπουργός τόνισε την αναγκαιότητα επικαιροποίησης των τοπικών σχεδίων διαχείρισης αποβλήτων από τους Δήμους, σχετικά με τα οργανικά απόβλητα και τη δημιουργία των πράσινων σημείων.

Σημείωσε ότι τα αρμόδια υπουργεία έχουν εξασφαλίσει πρόσθετους πόρους για την άμεση υλοποίηση έργων αλλά και μελετών.

Ανέφερε επίσης, ότι η επιτυχία του εγχειρήματος απαιτεί τη στενή συνεργασία της Κεντρικής Διοίκησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να καταστεί εφικτή η μετάβαση από μια περίοδο καταβολής προστίμων για την κακή διαχείριση των αποβλήτων, σε μια περίοδο που η ανακύκλωση θα αποτελεί καθημερινή πρακτική με οικονομικά οφέλη για τους πολίτες.

Τέλος, η Δήμαρχος Λεβαδέων παρέδωσε στον κ. Φάμελλο το κοστολογημένο Διαδημοτικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και προσκάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθεί ξανά την πόλη μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο