Τελευταία Νέα

 

Η κρέμα βανίλια είναι πεντανόστιμη και ιδανική τόσο για τους μικρούς μας φίλους όσο και για τους μεγάλους. Ειδικά τα μικρά παιδιά τρελαίνονται με τη γεύση της κι είναι ό,τι καλύτερο μπορούν να φάνε αν θέλουν οπωσδήποτε γλυκό.

ΥΛΙΚΑ
• 600 ml φρέσκο γάλα
• 6 κουταλιές λευκή ζάχαρη
• 1 βανίλια ολόκληρη (ή δύο φακελάκια σκόνη)
• 4 κουταλιές corn flour

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Διαλύουμε τη ζάχαρη με το ένα ποτήρι χλιαρό γάλα.
2. Σχίζουμε τη βανίλια κατά μήκος και αφαιρούμε με μαχαιράκι τα μαύρα σποράκια.
3. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
4. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται, ρίχνουμε το μείγμα της ζάχαρης και του γάλακτος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν αρχίσει να πήζει.
6. Σερβίρουμε σε γυάλινα μπολάκια και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
7. Οταν κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο για να γίνει δροσερή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο