Τελευταία Νέα

 

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι το στρες προκαλεί τις περισσότερες ασθένειες. Αυτό έχει πιστοποιηθεί κατά καιρούς από τους επιστήμονες μετά από πολλές και πολυετείς έρευνες. Το στρες είναι η καταστροφή του ανθρώπου. Δηλητηριάζει την ψυχή και τη σκέψη και προκαλεί μεγάλη συσσώρευση αρνητικής ενέργειας. Από αυτό πηγάζουν οι περισσότερες ασθένειες και γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι όταν το αντιμετωπίζουν και καταφέρνουν να απαλλαγούν από αυτό, βλέπουν ταυτόχρονα να υποχωρούν και οι ασθένειες του σώματος. Όπως άλλωστε είχε πει ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, ο νους τα θεραπεύει όλα. Εμείς σήμερα θα σου παρουσιάσουμε την καλύτερη  θεραπεία για το στρες που δεν φαντάζεσαι! Ποια είναι; Τα κονσέρτα!

Οι ζωντανές συναυλίες μουσικής που τώρα το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους, σύμφωνα με  βρετανική έρευνα, μειώνουν κατακόρυφα τα ανεβασμένα επίπεδα στρες στον οργανισμό μας. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Ντέιζι Φάνκορτ του Centre for Performance Science του Imperial College του Λονδίνου και του Βασιλικού Κολεγίου Μουσικής της Βρετανίας, μελέτησαν 117 εθελοντές που παρακολούθησαν δύο συναυλίες κλασικής μουσικής.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν δείγματα σάλιου λίγο πριν από τις συναυλίες και ξανά μετά από μία ώρα, στη διάρκεια του διαλείμματος. Διαπιστώθηκε ότι μια ώρα συναυλίας ήταν αρκετή για να μειώσει αισθητά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες της κορτιζόλης στον οργανισμό, καθώς, επίσης, της κορτιζόνης.

«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν στοιχεία ότι η παρακολούθηση μιας πολιτιστικής εκδήλωσης μπορεί να έχει άμεσα τέτοια επίδραση στην ενδοκρινική δραστηριότητα» δήλωσε η Φάνκορτ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο